Programmering Theaterfestival Boulevard grotendeels rond

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2014 | Gewijzigd op: 27-02-2014
Programmeur Tessa Smeulers wil van de Parade weer een nog dynamischer festivalplein maken, waar in tegenstelling tot voorgaand jaar, elke dag iets voor kinderen is te doen: zoals Het Houten Huis en Studio ORKA met jeugdvoorstellingen.
Nog meer jeugdtheatergezelschappen: KOPERGIETERY, een Vlaams theaterhuis,  en Lieke Benders, een beeldend theatermaakster, is gloednieuw op het festival.

   Het festivalplein wordt nog dymanischer, zegt programmeur Tessa Smeulers.

foto © paul kriele, 2 augustus 2012.

Namen die bekend klinken zijn die van Tjerry Snel en het muziek/poëzieprogramma van Jeroen Kant  .
Nieuw is John Buijsman met de voorstelling: 'Honger naar jou', eenproductie dat John samen met een muzikant neer zet. 
Ook nieuw, en ook nogr een bekende- aan de koningstheateracademie afgestudeerde - Bossche cabaretière Kirsten van Teijn.
Lucas de Man medeprogrammeur van het festival.

foto © paul kriele, 29 augustus 2013.

Zo staat Laika al ruim twaalf jaar op het festival. Theatermaker Dries Verhoeven was even weg, maar komt nu terug met een voorstelling in het Stedelijk Museum.

Jubileumvoorstellingen..?
Festivaldirecteur  Geert Overdam ziet  het dertig jarig bestaan van het festival niet als meerwaarde om er teveel bij stil te staan. 'Het festival is al bijzonder genoeg!', zegt Overdam

Festivaldirecteur Geert Overdam gaat, ondanks een derde kroonjaar van he tfestival, geen jubileum vieren.

foto © paul kriele 29 juni 2012.

Acteurscollectief De Warme Winkel stond ook nooit eerder op het festival. Zij staan bekend om hun gedurfde maar poëtische voorstellingen over de actualiteit en over cultfiguren uit de geschiedenis, zoals dichter Boris Ryzhy en muze Alma Mahler.

Reprises
LISenIMKE komen terug met THUIS BEST (3+). daar was het publiek erg enthousiast over.
BLVRD FABRIKAAT wordt groter en staat naast de Verkadefabriek voor verschillende locaties geprogrammeerd en wel door stadskunstenaar Lucas De Man, die hierbij samenwerkt met Lotte van den Berg en Wunderbaum.


Terug naar boven