Eerste bebouwing in Orthen Links

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2014 | Gewijzigd op: 14-10-2014
Woensdag 15 oktober start BrabantWonen- via WoonService- met de verhuur van appartementencomplex 'Villa Orthen'*. Villa Orthen is het eerste complex dat in het ‘nieuwe’ Orthen-Links gebouwd wordt. 
Het complex is ontworpen door Geurst & Schulze architecten uit Den Haag en wordt gebouwd door Bouwbedrijf Gebr. Van Stiphout uit Sint-Oedenrode. De bouw is in mei j.l. gestart. Naar verwacht gebeurt de oplevering in de zomer van 2015.

De nieuwe flat op de Van Herpensweide zoals de groenstrook langszij de Adelheidstraat heette..

Het gebouw van vier woonlagen telt 50 driekamerappartementen. Elk appartement heeft een eigen balkon of, op de begane grond, een terras.

*Villa Orthen
Het bewonerscomité Stichting Orthen-Links (STOL) heeft de naam Villa Orthen voor het appartementencomplex bedacht. Villa is afgeleid van het Latijnse Villa=landgoed.
De naam verwijst naar de geschiedenis van Orthen-Links. Nog voordat de stad ’s-Hertogenbosch gesticht was, naar wordt aangenomen in 1196, was hier namelijk al sprake van 'de villa Orthen’.
 
Nieuwe’ Orthen-Links
In totaal komen er in het nieuwe Orthen-Links 233 woningen, waarvan 70% bestemd is voor sociale huur en 30% voor koop. Naast de appartementen van Villa Orthen zijn dit voornamelijk eengezinswoningen en een buurthuiskamer met enkele woningen daarboven. De opzet van het nieuwe Orthen-Links is ruimer en groener, met behoud van het dorpse karakter. Orthen-Links krijgt een nieuwe entree ter hoogte van het kruispunt Orthenseweg en Hambakenweg.