Nieuw Orthen Links met kunstwerk en zoete koekjes bakken

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-07-2016 | Gewijzigd op: 05-07-2016
Onder het motto ‘Afscheid en welkom nieuwe buurtjes’, een evenement passend in de wijkontwikkeling Orthen Links, vonden zaterdag 2 juli op en rondom het nieuwe Adelheidplein enkele festiviteiten plaats. Er werden koekjes gebakken en geproefd, twee kunstwerken onthuld. Ook kreeg iedereen na afloop een losbladige kalender met Orthenaren erin afgebeeld cadeau.
Uit de wedstrijd  'Heel Orthen bakt' kwamen als winnaars dede 11-jarige Chayenna en haar de 9-jarige zusje Chelsea Trum  uit de bus rollen.

 foto's © paul kriele, 2 juli 2016. Zaterdagmiddag 2 juli 2016/14.00 uur
Na een flinke hoosbui, die
precies op het onthullingsmoment begon
maar slechts tien minuten duurde, kon het evenement 'Afscheid en welkom' aanvangen.
Maar eerste moesten wethouder Eric Logister en Brabant Wonendirecteur Marije Buursink de laarzen aandoen..
 

Dat buurtfeest begon met een Mussenkoekjesproeverij, aansluitend de onthulling van de Mus Mollige Molly en het uitroepen van de winnaar van ‘Heel Orthen-Links Bakt’. Tot slot ontving iedereen de ‘Houdoe en tot ziens Orthen Linkskalender’, waarop oud en nieuw Orthen Links verenigd staan.
Ook worden 's avonds op de stoep van het plein foto's uit de oude doos geprojecteerd.

Daarnaast loopt er vanaf 2 juli 2016 een expositie –opgezet samen met de Orthense Schaar- van de wijkbewoners Raoul Wilke, Sherman Emers en Jamyson Limonier.
Het kunstwerk van Van den Boogaart stelt – naar idee van de 10-jarige  Sven van de Laarschot - een mus voor, omdat die vogel erg beweeglijk. op zoek is naar een nieuwe nestje en het meest tussen de mensen voorkomt, aldus Van den Boogaart.

-Boven: Het kostte enige  moeite om het doek van het monument te halen, maar met vereende krachten van de jeugd kwam 'De Mus' tevoorschijn. Op de zuil staan achter transparant glas tientallen foto's afgebeeld van Orthen-Linksbewoners/sters.
's Avonds is het monument verlicht

-Links boven: Uiterst links de kunstenaar Kees van den Boogaart en 
Brabant Wonendirecteur Marije
Buursink en in blauw pak wethoude Erik Logister. 

-Links: Sven van de Laarschot,
de bedenker van 'De Mus'
.

foto's © paul kriele,  2 juli 2016.

Kinderen en bewoners van Orthen Lins hebben samen het ‘Afscheid en welkom nieuwe buurtjes’ vorm gegeven. In dit project uitgevoerd samen met Hanneke Matthijsen [Typische Producties], laten zij de vele gezichten van toen en nu in Orthen Links zien om zo de verhalen weer tot leven te wekken.
Met de portretten op het monument De Mus'', daarmee heb ik een tijdloos beeld van Orthen wille maken, aldus de kunstenaar.

   
De koekjes die ter proeverij rond gingen en gekeurd werden door wethouder Logister, kunstenaar Kees
van den Boogaart, Brabant Wonendirecteur Buursink, 
maar ook door de oude bekende Lisette van Rooij, van het kruidenierswinkeltje, meergenaamd de 
WIP-in [rijksweg].

foto's © paul kriele,  2 juli 2016.
 

Het project ‘Afscheid en welkom’ werd opgezet en uitgevoerd door Brabant Wonen samen met Typische Producties, het Bewonerscomité Orthen Links, de Orthense Schaar, de Hobbyclub en kunstenaar Kees van den Boogaart. Gemeente en Buurtcultuurfonds Brabant Wonen steunden dit project.

-Boven: The Red Ladies van de line danceclub.

-Rechts Voorblad van de losbladige maandkalender waarvan  het 'eerste exemplaar' aan wethouder Logister en Marije Buursink [Brabant Wonen] werd uitgereikt.
De kalender is gemaakt ter herinnering aan de mooie wijk. Concept: vormgever Raoul Wilke en Typische Producties.

foto's © paul kriele, 2 juli 2016.Terug naar boven