In Schutters Welvaren komt pannenkoekenrestaurant

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-06-2020 | Gewijzigd op: 10-08-2020
Schutters Welvaren in Orthen is veranderd in een pannenkoekenrestaurant
Fredie en Monique van Asch van Loon zijn in het voormalige  Schutters  Welvaren op de Ketsheuvel in Orthen een pannenkoekenrestaurant Pannenkoeken Goed begonnen. Moniques broer Victor van Loon, een horecaman in hart en nieren en nwerkzaam geweest in enkele Bossche restaurants, wordt de uitbater van de zaak.
Voorheen Schutters Welvaren,  tegenwoordig Pannenkoekengoed.
foto's  © paul kriele,  26 juni 2020.

Fredie heeft een melkveehouderij in Enspijk die in 2003 werd omgebouwd tot een feestboerderij. Beiden zijn zowel opgebied van gastvrijheid en het organiseren van feesten bekend geraakt met deze tak van de horeca.
Doordat Schutters Welvaren vrij kwam, volgden zij hun idee dat om te bouwen tot een pannenkoeken –specialiteiten-restaurant. Naast de traditionele pannenkoeken kiezen ze ook voor andere special-pannenkoeken. De opmaak is dan ook heel feestelijk.

Daarbij gaan zij samenwerken met een creatieve kok die aanvullend de lekkerste Bourgondische gerechten kan bereiden. Samen met een leuke kok, die meer wil dan alleen pannenkoeken bakken, zij ze daarmee het ideale horecastel.
Fredie:'Mijn opleiding is een mbo Toerisme en recreatie en na het behalen van de propedeuse van de pabo ben ik gestopt omdat ik ontdekte meer een praktijk mens dan een studerend type te zijn.'
Het stel zegt elkaar goed te kunnen aanvoelen: Fredie, de ondernemer en de ideeënman en Monique degene die het uitvoert en de verfijning aanbrengt Ook is Fredie erg creatief, heeft gevoel voor interieur. Hij bedenkt bijv.de lampen die van oude boerderijmaterialen zijn gemaakt.

Fredie *Enspijk, 7 augustus 1966 en Marion * Den Bosch, 2 januari 1976.