Eigenaar Gielen op Engelsedijk 6 overtreedt regels bouwvergunningen

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-01-2021 | Gewijzigd op: 21-01-2021
Eigenaar Gielen op Engelsedijk 6 overtreedt vergunningen bouwregels. Aan de eigenaar van Engelsedijk 6 in oud Orthen is een bouwstop opgelegd.
Engelsdijk 6 in oud Orthen waarvan eigenaar Gielen Monumenten uit Hintham de bouwregels overtreedt.  foto © ookzo.nl

In het pand, eigendom van Gielen Monumenten in Hintham, was een inpandige verbouwing aan de gang van woonhuis naar bedrijfspand. Die bouwstop begon al in oktober 2020. Maar was toen nog mondeling. Daarna zette zich nog wel bouwwerkzaamheden voort, maar die betroffen vergunningsvrije activiteiten. Dat was in die geest zo afgesproken. Dat legt de gemeente [brief dd. 22122020] aan Frans van Valkenburg van Bosch Belang [brief dd. 19012021] uit.
Maar na 22 december 2020 merkte een opzichter van SO/VTH op aanwijzingen van omwonenden dat er toch weer vergunningsplichtige bouwactiviteiten werden uitgevoerd. Dat was te zien aan betonwagens die beton stortte voor een verdiepingsvloer in een voormalig zwembad. Die waarneming had tot gevolg dat de gemeente per 23 december 2020 formeel aan eigenaar Gielen een bouwstop oplegde.
De consequentie is dat Gielen een dwangsom kan worden opgelegd als hij de vergunningsplichtige bouwactiviteiten voortzet.