Orthen-Links kan verhuizen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-11-2011 | Gewijzigd op: 15-10-2015
Omdat ruim 70% van de bewoners [huurders] van Orthen-Links akkoord gaat met de 'Bewoners Verhuisregeling'
en de gemeenteraad groen licht heeft gegeven kan vanaf 9 november 2011 de verhuisoperatie  worden gestart.Orthen-Links

Adelheidstraat.foto © paul kriele, 7 december 2012.
 

De Bewoners Verhuisregeling geldt voor alle huurders in Orthen-Links. De bewoners hebben de wens geuit om voor de winter te kunnen verhuizen. Met de vaststelling van de Bewoners Verhuisregeling en de ontkoppeling van het Herstructureringsplan, zijn deze huurders vanaf 9 november herstructureringsurgent. Zij kunnen nu met urgentie reageren op het woningaanbod van WoonService.
Voor belangrijke zaken, zoals als onkostenvergoeding, urgentie, recht op terugkeer, leefbaarheid tijdens sloop en nieuwbouw en de begeleiding bij verhuizing, is binnen de regeling voorzien. Voor alle huurders in Orthen-Links is de mogelijkheid van terugkeer naar een nieuwe woning in Orthen-Links gegarandeerd.
wijkvernieuwing
Ondertussen wordt er gewerkt aan het plan voor de wijkvernieuwing van Orthen-Links. Het wijkplan wordt in delen aangepakt. Er wordt gestart met het bouwen op de locatie waar nu het buurthuis en de wijkwinkel staan. Als de woningen klaar zijn, kunnen bewoners verhuizen naar de nieuwbouw.
Daarna worden fasegewijs woningen gesloopt en zal in het bestaande woongebied verder gebouwd worden.
Naar verwachting start de bouw van de eerste nieuwe woningen in 2013. Het jaar 2012 wordt gebruikt om voor Orthen-Links een nieuw bestemmingsplan te maken.