Van voorm. geneesheer-directeur Zwanikken: Geschiedenis Voorburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-04-2014 | Gewijzigd op: 03-04-2014
 Oud geneesheer -directeur Goos Zwanikken heeft woensdag 2 april 2014 het eerste exemplaar ‘Geschiedenis van Zorgpark Voorburg’ aan de Raad van Bestuur van de Reinier van Arkelgroep overhandigd. Zwanikken was tussen 1959 en 1985 in het psychiatrisch ziekenhuis Voorburg te Vught als zenuwarts en geneesheer-directeur werkzaam.

Het boek beschrijft de geschiedenis van het Zorgpark Voorburg tot aan de verkoop op 28 juli 1884 aan de Stichting Reinier van Arkel. Het boek biedt een inkijk in de ontwikkeling van het landgoed in de eeuwen daarvoor aan de hand van een overzicht van de eigendomsbewijzen van het landgoed Voorburg.
Goos Zwanikken (midden) overhandigt het boek aan Gerton Heyne, voorzitter Raad van Bestuur en Marie-Louise van der Kruis, lid Raad van Bestuur.
 

De stichting kocht in 1884 het landgoed om er een zogeheten succursaal buitengesticht te bouwen met als doel de overbevolking in het stadsgesticht aan de Hinthamerstraat in ’s-Hertogenbosch op te lossen.

De Reinier van Arkel groep is een gespecialiseerde gezondheidsinstelling voor mensen met psychische, psychiatrische en/of psychosociale problematiek.