Flat uitgebrand op Sweelinckplein/persbericht Gemeente

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2014 | Gewijzigd op: 25-04-2014
Om even voor half acht vanmorgen -24 april 2014- is brand uitgebroken op het Sweelinckplein in de flat nummer 37. Op de eerste etage, die uitkijkt op de achterkant [Plato-, Liviusstraat] is een woning totaal uitgebrand. De calamiteiten diensten verschenen met groot materieel ter plaatse. Circa 60 bewoners moesten hun flat uit . De meesten zijn opgevangen in het er tegenover gelegen verzorgingshuis Zuiderschans. Anderen stonden verbaasd buiten te wachten onwetend wat en waar er precies was gebeurd. Een van hen zei dat de bovenetage helemaal blank stond. Er werd ook nog even een traumaheli opgeroepen, maar die kon onverrichter zake terugkeren.
Er schijnen volgens een ambulancebroeder geen gewonden te zijn gevallen, hoewel een omstander zei dat er een gewonde was afgevoerd vanwege ademhalingsproblemen.

>> zie onderaan het persbericht van de Gemeente.
 
   
 De flat, die volledig uitgebrand raakte, bevindt zich aan de achterzijde [Livius-Platostraat] op de eerste etage.  foto's © paul kriele, 24 april 2014.

Brand flatgebouw Sweelinckplein

Vanochtend -donderdag 24 april 2014, rond 7.00 uur is op de eerste woonlaag van het flatgebouw aan het Sweelinckplein brand uitgebroken. De brand is ontstaan in één appartement. De brandweer had de brand snel - rond 8.15 uur - onder controle. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Ongeveer 60 bewoners zijn opgevangen het verzorgingshuis Zuiderschans, aan de overzijde van de straat. Burgemeester Rombouts heeft de geëvacueerde bewoners hier vanochtend bezocht. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Metingen wijzen uit dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. De constructie van het gebouw is niet aangetast.

Rond 10.00 uur vanochtend heeft de brandweer het pand vrijgegeven. Een schoonmaakbedrijf is bezig met de schoonmaak van het pand. Naar verwachting kunnen de meeste bewoners vandaag weer terug naar hun huis. De bewoners van de appartementen die zijn beschadigd, hebben inmiddels zelf opvang geregeld.

Wilt u in contact komen met familieleden of naasten die in de flat wonen? Bel ze op hun mobiele telefoon. Beschikken zij niet over een mobiele telefoon, belt u dan naar gemeente 's-Hertogenbosch, tel. (073) 615 51 55.Terug naar boven