Brand in flat Sweelinckplein aangestoken

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2014 | Gewijzigd op: 19-02-2015
Bericht Bewoners teruggekeerd, maar rookschade nog niet weggespoten dd. 24 april 2014/ 14.45 uur:
Het onderzoek naar de oorzaak en effecten van de brand op het Sweelinckplein 37 hedenmorgen, duurt nog voort. Er staat nog steeds politie voor de deur. Daarom kan door de schoonmaakbedrijven nog niet worden begonnen met het schoonmaken van de interieurs en met het wegspuiten van de vervuilde lucht in de appartementen en op de gangen.
'De meeste bewoners zijn wel teruggekeerd, maar de vraag is of ze vanwege de rook er blijven slapnen,' aldus een overbuurvrouw. 'Mijn appartement heeft toevallig geen rookschade opgelopen, terwijl dat wel het geval is op de bovenetages.'
Bewoners vertellen dat de 28-jarige man - timmerman van beroep- op nummer 37 al een tijdje van het padje was. De ramen van zijn flat waren afgeplakt en inderdaad gooide hij wel eens spullen [zoals een laptop en tv] naar buiten.

Bericht  Brand in fat Sweelincplein blijkt te zijn aangestoken dd. 24 april 2014/ 10.30 uur
Burgemeester Rombouts laat weten dat de brand op Sweelinckplein 37, op de eerste etage, is aangestoken. Die flat is onderverhuurd en de bewoner geeft al weken overlast. Onlangs werd nog een tv naar buiten gegooid.
Vanmorgen om 07.30 uur eindigde dit drama door het  volledig uitbranden van de flat, aldus Rombouts juist op een persgesprek waar de tweejaarlijkse veiligheidsmonitor werd uitgegeven en toegelicht.
Rombouts gaf aan '.. wanneer kun je nu ingrijpen in een dergelijke situatie van overlast. Dat is vaak het probleem.' De man is intussen aangehouden.

Bericht Flat op eerste etage Sweelinckplein uitgebrand. dd. 24 april 2014/ 08.15 uur 
Donderdagmorgen vroeg op 24 april 2014,  is tegen half acht brand uitgebroken op het Sweelinckplein in de flat nummer 37. Op de eerste etage, die uitkijkt op de achterkant [Plato-, Liviusstraat] is een woning totaal uitgebrand. De calamiteiten diensten verschenen met groot materieel ter plaatse. De bewoners moesten hun flat uit . De meesten zijn opgevangen in het er tegenover gelegen verzorgingshuis Zuiderschans. Anderen stonden verbaasd buiten te wachten onwetend wat en waar er precies was gebeurd. Een van hen zei dat de bovenetage helemaal blank stond. Er werd ook nog even een traumaheli opgeroepen, maar die kon onverrichter zake terugkeren.
Er schijnen volgens een ambulancebroeder geen gewonden te zijn gevallen, hoewel een omstander zei dat er een gewonde was afgevoerd vanwege ademhalingsproblemen.

 
   
 De flat, die volledig uitgebrand raakte, bevindt zich aan de achterzijde [Livius-Platostraat] op de eerste etage.  foto's © paul kriele, 24 april 2014.

Om even voor half acht vanmorgen -24 april 2014- is brand uitgebroken op het Sweelinckplein in de flat nummer 37. Op de eerste etage, die uitkijkt op de achterkant [Plato-, Liviusstraat] is een woning totaal uitgebrand. De calamiteiten diensten verschenen met groot materieel ter plaatse. De bewoners moesten hun flat uit . De meesten zijn opgevangen in het er tegenover gelegen verzorgingshuis Zuiderschans. Anderen stonden verbaasd buiten te wachten onwetend wat en waar er precies was gebeurd. Een van hen zei dat de bovenetage helemaal blank stond. Er werd ook nog even een traumaheli opgeroepen, maar die kon onverrichter zake terugkeren.
Er schijnen volgens een ambulancebroeder geen gewonden te zijn gevallen, hoewel een omstander zei dat er een gewonde was afgevoerd vanwege ademhalingsproblemen.

 
   
 De flat, die volledig uitgebrand raakte, bevindt zich aan de achterzijde [Livius-Platostraat] op de eerste etage.  foto's © paul kriele, 24 april 2014.Terug naar boven