Berewouthofje

Het Berewouthofje is genoemd naar de straat Berewoutstraat, waarin het zich bevindt. Het is een binnenplaats waar  functies voltrokken die gericht waren op -eerst -rijtuigen en later op auto's en motoren [werkplaats]. Maar de westelijke kant was gericht op de Berewoutkazerne, ook wel de Belse kazerne genoemd. Op de binnenplaats komen de woningen uit van [onder-]officieren van deze Berewoutkazerne.  

Maar Berewout zou slaan op een vroegere bewoner van de straat. 

Laatste artikelen binnen de categorie Berewouthofje:

Nieuwbouw Berewouthofje  opgeleverd

Nieuwbouw Berewouthofje opgeleverd

Gepubliceerd op: 03-03-2016 | Gewijzigd op: 03-03-2016
De zes stadswoningen en een poorthuis in het Berewouthofje - een [zijstraat van de Berewoutstraat] zijn door Bouwbedrijf Hoedemakers opgeleverd.
Lees meer
Wel vondsten, niet uitzonderlijk, in Berewouthof

Wel vondsten, niet uitzonderlijk, in Berewouthof

Gepubliceerd op: 04-08-2014 | Gewijzigd op: 04-08-2014
Regionaal Archeologisch en Archiveringsproject RAAP heeft het veldwerk in het Berewouthof afgerond. Daar gaat Bouwbedrijf Hoedemakers enkele stadswoningen rond een hofje bouwen. Er zijn wel vondsten gedaan, zoals munten en vazen, maar ze zijn niet 'uitzonderlijk'.
Lees meer
 Berewouthof: Oud Den Bosch komt boven de grond

Berewouthof: Oud Den Bosch komt boven de grond

Gepubliceerd op: 18-07-2014 | Gewijzigd op: 18-07-2014
Door opgravingen van medewerkers van RAAP komen bouwrestanten van 16 eeuwse huizen en de 14 eeuwse stadsmuur in het Berewouthofje te voorschijn.
Lees meer
Start bouw stadswoningen Berewouthofje /eerst de sloop

Start bouw stadswoningen Berewouthofje /eerst de sloop

Gepubliceerd op: 27-04-2014 | Gewijzigd op: 03-05-2014
Einde week 17 zijn de eerste bouwvakkers van Bouwbedrijf Hoedemakers in het Berewouthofje gearriveerd. Bouwbedrijf Hoedemakers heeft van de gemeente eindelijk de vergunnig verkregen voor de bouw van 6 stadswoningen en een poortwoning. Het hofje is een plaats met historie.
Lees meer