Start bouw stadswoningen Berewouthofje /eerst de sloop

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-04-2014 | Gewijzigd op: 03-05-2014
Bericht van  2 mei 2014 De situatie van de sloop van het binnenterrein.
De linker [bij binnenkomst] kant met de achterzijde van de bouw aan de Westwal. De rechter kant met de achterzijde van de Berewoutkazerne.
foto's © paul kriele,  2 mei 2014.

Bericht 27 april 2014 Start bouw in Berewouthofje
Einde week 17 zijn de eerste bouwvakkers van Bouwbedrijf Hoedemakers in het Berewouthofje gearriveerd. Tenminste het hofje dat er nogal verwaarloosd en chaotisch bij ligt. Maar het is een plaats met historie. 
Bouwbedrijf Hoedemakers heeft van de gemeente eindelijk de vergunnig verkregen voor de bouw van 6 stadswoningen en een poortwoning op de plek, waar zich nu ook nog de oude poort naar dit binnenterrein bevindt. Elk heeft een tuin of terras en een garage of parkeerplek.
Op die locatie zat vroeger Van der Heijden tweewielers. Oude emaille borden en een pomp duiden er op dat er ooit een garage[-werkplaats] is geweest. Het hofje grenst aan de Berewoutkaznerne. Er bevinden zich aan de westelijke kant van het terrein dan ook woningen waar [onder-]officieren hebben gewoond.

Zie ook:  Startbouw stadsvilla's in Berewouthofje medio 2014 artikel dd. 11 november 2013.

-Rechts: Fantasiefoto's van het nieuwe hofje.
-Boven: De aankondiging door Hoedemakers met foto van de bouw van 7 woningen.


foto © paul kriele, 26 april 2014.

 
Het komt wel vaker voor dat op een bouwterrein of bij een bouwproject bouwvakkers zich met name op vrije of feestdagen verschuilen achter een krant of de fotograaf vragen of hij van de belastingen is of in welk blad dat komt.... De poort is al gesloopt, maar dit is de doorgang naar het hofje.  
foto © paul kriele, 26 april 2014.


Terug naar boven