Meerderheid gemeenteraad voor komst Songfestival

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-07-2019 | Gewijzigd op: 04-07-2019
Een meerderheid van de gemeenteraard besliste dinsdagavond 2 juli 2019 voor de komst van het Songfestival naar  de stad.
Via een nog geheim te houden bidbook meldt Den Bosch zich bij de organisatie aan. Dat moet vóór woensdag 10 juli 2019.
Feit is wel dat de komst van het festival de stad miljoenen gaat kosten, maar daar staat ook een economisch voordeel en een wereldwijde stadspromotie voor in de plaats. Maar die kosten hoeft de stad niet alleen te dragen. [Brabants Dagblad, 03072019].
Na inlevering van dat bidbook bezoekt [na 10 juli 2019] een delegatie van European Broadcasting Union [EBU]  en de NPO de locaties die Den Bosch aan geeft .
Het songfestival 2020 vindt plaats  op 12, 14 en 16 mei 2010. Net na bevrijdingsdag.
Intussen blijkt uit info en uit BD [dd. 04072019] dat de PVV [één zetel] en Groen Links [4 zetels] tegen het voorstel hebben gestemd. 
De SP nam niet deel aan deze besloten gemeenteraadsvergadering, omdat zij tegen het aspect besloten is.

foto © gids.tv

Bericht van 1 juli 2019: De raad beslist aanstaande dinsdag 2 juli 2019 over doorgang songfestival in de stad.
Of er in 2020 een Songfestival naar Den Bosch komt,  daar mag de gemeentereaad over beslissen. Het gaat om een raadsvoorstel waarin staat of Den Bosch een bidbook*  moet inleveren.  Op dinsdag 2 juli 2019 komt dat voorstel aan de orde. Dit keer is de vergadering niet openbaar. Zoals het persbericht meldt ligt dat aan de financiële achtergrond [begroting] en daar heeft een andere stad - uit concurrentie overwegingen- niets mee te maken.
Bij die organisatie werkt Den Bosch samen met de provincie en Brabantstad. 

*Een bidbook legt uit waarom je je als stad kandidaat stelt ziet voor het organiseren van een sonfestival en dat je de beste kandidaat bent en wat je daar voor aan geld uittrekt. 

Achtste inroerend goed  van 'De Kring' in de stad
In de  besloten vergadering komt ook de toekenning van Markt 29, beter bekend als De Kleine  Winst aan de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch aan de orde.
Het pand is eigendom van de gemeente, maar De Kring gaat er nog een steunpunt [zeker geen ticket-office, aldus Jo Timmermans]  rond het thema Jeroen Bosch starten.
Met de Molenstraat [pand voor natte tak], Sint Janssingel [Bolwerk], Parade [Kringhuis], het Jheronimus Bosch Art Center en Markt 29 wordt dit straks ook nog met het Kruithuis [vestingmuseum] het achtste onroerend goed waarin De Kring zich min of meer aan de buitenwereld manifesteert.
Dan staat  er ook nog een opstapplaats in de Visstraat voor rondvaartboten die vanaf de  Binnenhaven gaan vertrekken, in het verschiet ...

>>Den Bosch dreigt songfestival mis te lopen. Bericht van  29 juni 2019 zie Songfestival,
Ook Breda heeft maandag 1 juli 2019 gemeld dat het niet als kandidaat voor de organisatie in2019 aandient. 'Er zijn te grote risico's aan dit festival verbonden. Als gemeente moet je de totale garantie afgeven,'aldus  bericht daar communicatie.

Terug naar boven