Songfestival 2020: Bidbook ’s-Hertogenbosch aangeboden

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-07-2019 | Gewijzigd op: 11-07-2019
Een deputatie onder leiding van wethouder Mike van der Geld heeft woensdagmorgen 10 juli 2019 bij de NPO in Hilversum het Bossche bidbook om het Eurovisie Songfestival 2020 te mogen organiseren aangeboden! Ook Jeroen Dona, directeur van de Brabanthallen, maakte deel uit van de Bossche afvaardiging. Den Bosch draagt drie miljoen en de provincie 1 miljoen bij. Over dat laatste bedrag is door ondernemers en de politiiek al verbaasd opgekeken na zoveel getoond enthousiasme....
 

De Bossche deputatie bij de NPO in Hilversum met vier dames die een creatie van Addy van den Krommenacker toonden.  Links Jeroen Dona, directeur van de Brabanthallen, Shula Rijxman,  voorzitter RvB van de NPO ewethouder Mike van der Geld.  


foto © henk van esch, 10 juli 2019.
..............................................................................

Wethouder Van der Geld: “Wij zijn echt een fantastische kandidaat. Met de Brabanthallen hebben we een uitstekende plek. Voor dit evenement biedt  ’s-Hertogenbosch iedere Europeaan een gastvrij welkom. Het Eurovisie Songfestival 2020 kan zich geen betere uitvalsbasis wensen dan ’s-Hertogenbosch en de provincie Brabant.“

Van der Geld:'Het songfestival betekent voor vrijwilligers, cultuur, voor de ondernemers en voor de hele Bossche samenleving erg veel. Denk maar eens dat al die bezoekers moeten eten, drinken, slapen en recreëren. Dat biedt grote kansen, daarom staan we als provincie garant voor een deel van de kosten als het Songfestival komt”, zegt Marianne van der Sloot, provinciebestuurder voor Samenleving, Cultuur en Erfgoed. Ook burgemeester Jack Mikkers is enthousiast: “Wij gaan voor één groots Eurovisiefeest. Vanuit de kracht en kwaliteiten van ons land, van Brabant en van ‘s-Hertogenbosch.”

Bij de aanbieding waren vier dames die gekleed waren in typische Bossche jurken. Deze zijn ontworpen door couturier Addy van den Crommenacker. Bij dit feestelijke moment deelden zij róde en witte (dus Brabantse) Bossche bollen uit.

Het affiche met de opvallllene en al veel
besproken kreet Douze [points..]. Ontwerp
Huibert Wilschut  van Artishock eventss & marketing.

foto © henk van esch, 9 juli 2019.
..............................................................................................

Wat is een bidbook In dit bidbook hebben we beschreven hoe we het Eurovisie Songfestival 2020 gastvrij willen ontvangen en welke financiële bijdrage we daarvoor beschikbaar stellen.  Naast ’s-Hertogenbosch hebben ook Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Maastricht een bidbook overhandigd. Ook hen wensen we veel succes met hun kandidatuur.
Eind augustus maakt de NPO bekend welke stad het Eurovisie Songfestival 2020 mag gaan hosten. 

Terug naar boven