Huize Craijenstein in Vught te koop

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-06-2014 | Gewijzigd op: 14-06-2014
Door een faillissement van de laatste eigenaar, Roger Lips, die het pand van al zijn kostbaarheden ontdeed en volledig uitpelde, heeft makelaar RSP Huize Craijenstein in Vught voor € 3,1 miljoen te koop gezet.

Aanpalende dienstgebouwen, zoals een orangerie. Kasteel, later Huize Craijenstein in Vught.
foto's © rsp makelaars.

De historische achtergrond van het markant gelegen pand met riante tuin die door de aanleg van de N65 werd afgekant, gaat terug naar 1890. 125 jaar geleden was het eigendom van de familie Van Lanschot. Later –in 1948- kwam er de grootindustrieeI mr. Ivo van Haaren in wonen.
Na het tijdperk ‘Van Haaren’ kocht Roger Lips het voor € 5,6 miljoen aan. Lips had een zakelijke relatie met de Groenewouds. Lips betrok het complex vanuit zijn kantoor aan de Peperstraat voor zijn Crescendo Investment Group. Maar onlangs [24 april] volgde diens faillissement.

*Riante tuin met tolhuisje
Het complex Craijenstein was vóór de aanleg van de vierbaansweg naar Tilburg nog groter en reikte tot aan de Helvoirtse weg, waar het tolhuisje stond. Een kleinzoon Willem, van opa Herman Holl vertelt in het BD [14062014] dat grootvader, die tuinbaas was op het kasteeltje in dat Tolhuisje woonde.