Officiele afsluiting reconstructie Wilhelminaplein+ Willemsplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-06-2014 | Gewijzigd op: 19-06-2014
Woensdagmiddag 18 juni 2014 heeft officieel wethouder Jan  Hoskam, maar symbolisch Daan van der Krabben [kleinzoon van raadslid Paul van der Krabben] de reconstructie Wilhelminaplein en Willemsplein afgesloten.
Dat gebeurde met een korte toespraak, waarin de wethouder zich richtte op het vlotte verloop van de werkzaamheden door Dura Vermeer en er wat feiten bij noemde:
10.000 m² asfalt gelegd [25% minder dan verwacht], 11.000 meter kabel gelegd, 65. 000 tegels en 245.000 stenen gelegd en  50 lichtmasten geplaatst.
Nadat de wethouder zijn speech had gehouden mocht Daan de dragline beklimmen en  op de schoot van de machinst de trekhaak in werking zetten. Daarmee werd het doek dat over de zonnewijzer hing, weggetrokken.
9 maanden geleden had ook juist Daan het ceremonieel weghalen van de zonnewijzer bijgewoond.*

*zie ook artikel 'Symbolische  start reconstructie Heetmanplein'  dd. 6 maart 2013.

   
De plek bij de flat Sonneveld, het plein heet Wihelminaplein. Daar werd woensdagmiddag 18 juni 2014 de afsluiting van de reconstructies van dit knooppunt gevierd.
-Rechts Daan van der Krabben, de kleinzoon van Paul, mocht de symbolische afsluiting doen samen met wethouderJan Hoskam.  

 foto's  © paul kriele, 18 juni 2014.
 

Na afloop verplaatste het gezelschap, onder wie ook de projectleider bij de gemeente Roel Dekens en Gerard Verbeek, zich naar het café- restaurant 'Onze Vrienden', waar een drankje werd genuttigd en een kort filmpje werd getoond dat beelden bevat van onder meer de webcamera die Paul van der Krabben aan zijn balkon [Molenberg] had opgehangen.

   
 -Boven de onthulling en een pose met grootvader Paul van der Krabben.
-Links: Als dank kreeg Daan een voetbal mee naar huis
.

foto's © paul kriele,  18 juni 2014.


Terug naar boven