Herinrichting Wilhelminaplein in week 29-31 maart 2021 klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-03-2021 | Gewijzigd op: 29-03-2021
Het nieuw ingerichte Wilhelminaplein met coniferen en beukenhagen beplant, en een podium verrees op het voormalige galgenveld waarlangs ook nog banken werden geplaatst. Een muur verwijst naar de vestingmuur rondom dit voormalig bastion Deuteren. 
Het bastion Deuteren stond ook bekend als de Molenberg verwijzend naar de molen van Van Esch die in 1922 van haar wieken werd ontdaan en in 1938 helemaal uit het straatbeeld verdween. foto's © paul kriele, 28 maart 2021.
 
Nog een indruk van het plein gezien vanaf Noble en de voormalige van Mark Peet Visser.
foto © henk van esch, 28 maart 2021

In week 29-31 maart 2021 is het,  in een park omgedoopte Wilhelminaplein, klaar. Onder leiding van aannemer Jan van Rosmalen leggen Portugese stratenmakers een nieuw plaveisel aan.  Foto -impressie Henk van Esch dd. 25 maart 2021
 
Dit keer zijn het Portugese stratenmakers die het plein opnieuw plaveien. de aannemer is Jan van Rosmalen [foto hieronder]. foto's © henk van esch, 25 maart 2021.
 
 

Bericht van 19 maart 2021 Herinrichting van Wilhelminaplein bijna afgerond
Op het Wilhelminaplein komt, zoals het bericht hieronder van 2019 meldt, geen Pieckepoort terug. Die uitgave van € 4 miljoen vond de gemeente te hoog.  Daarvoor in de plaats is een park/ tuinachtige opzet grkozen met heesters en bomen en een natuur stenen podium en stenen zitplek en de contouren van de stadsmuur van weleer.  De eerste fase met bestrating en een aanplant van heesters en beuken is bijna afgerond. De tweede fase omvat het terugbrengen van resten van de fundering van de Pieckepoort ingebed in een stadspark.
Wilhelminaplein: De bestating moet nog worden afgerond en heesters en bomen geplant.
foto's © paul kriele, 19 maart 2021.

Bericht van 20 juni  2019: Geen poort maar planten-en kruidentuin op Wilhelminaplein

Op het Wilhelminaplein, gelegen tussen de Vughteruitgang en Noble/MPGallery, komt voorlopig slechts een 'kruiden- annex bloementuin' en wat plaveisel dat de contouren van een pad door de Pieckepoort aanduidt. Dat is na jaren van archeologisch onderzoek, plannen maken open- en weer dichtgooien van die locatie eindelijk [..] * wat er uit de bus komt voor dit veelbelovend historisch idee rond deze oude Vughterpoort. Na de Antwerpse Poort en daarop de Vughterbinnenpoort [thv de Kuipertjeswal] is deze versie de derde Vughterpoort die door zijn veelheid aan torentjes Pieckepoort ging heten. In 1890 kwam er -ook voor deze derde poort -een eind. 

Raadslid Paul van de Krabben, die mede aan de wieg stond van dit plan, noemt wat er nu komt: een overbruggingsfase. 

* Vijf jaar geleden stelden vier fracties [VVD, Bosch Belang, [toen]Stadspartij Knillis en Leefbaar]  in de raad terugkeer van de Pieckpoort voor. Zie bericht dd.  23 oktober 2014 Terugkeer Pieckepoort voorgesteld.
 
.....
-Boven: Zo had het uiteindelijk moeten  worden..
-Onder:  En dit is de simpele -voorlopige -oplossing waarvoor
vijf jaar plannen zijn gemaakt en waarover ook zo  lang is nagedacht. 


foto/tekening © gemeente den bosch
.............


Terug naar boven