Never Despair terug naar tenniscentrum op Eerste Rompert

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-01-2017 | Gewijzigd op: 04-01-2017
Aan de Eerste Rompert iis een nieuw en eigentijds tafeltenniscentrum gereed gekomen. Het biedt onderdak aan de oudste zaalsportvereniging en hoogst geklasseerde tafeltennisvereniging van de stad: Never Despair.
Wethouder Jos van Son [o.a. Sportzaken] verricht op zondag 15 januari 2017 met de directeur bondsbureau NTTB Achim Sailino de officiële opening.
Het nieuwe gebouw aan de Eerste Rompert biedt naast Never Despair ook onderdak aan basisschool Noorderlicht en aan Kinderopvang Nul Vier.

 
De nieuwe hal in het sportcentrum aan de
Eerste Rompert met  bestuurslid René van
Genugten [l.] en voorzitter Rolf van den Eerenbeemt [r.].
Tafeltennisvereniging Never Despair in nieuw sportcentrum.  

Historie
Never Despair dat opgericht werd in september 1947 in het parochiehuis aan het Kruisbroedershof kan bogen op een rijke historie, waarin met het eerste herenteam enkele seizoenen eredivisie werd gespeeld. In september 1996 kwalificeerde Never Despair zich zelfs voor de Europa-cup, maar werd in de eerste ronde verslagen door een Oostenrijkse topploeg. In  mei 2009 werd het eerste meisjesteam kampioen van Nederland.
Never Despair huisde enkele jaren in een voorlopige locatie aan de Klokkenlaan. Het keert nu terug op de ‘oude stek’ in een geheel gemoderniseerd en aangepast sportcentrum.

Na de officiële opening op 15 januari is er een clinic/demonstratie door de van oorsprong Chinese toptafeltennissters Li Jiao en Li Jie. 
In de week voorafgaand aan de opening zijn er de clubkampioenschappen voor senioren en jeugd op 7 en 8 januari, op dinsdagochtend 10 januari een activiteit voor de grote 55+ groep en op woensdagmiddag 11 januari 2017 een instuif  voor de jeugdcursus van Sjors Sportief.

Uitgebreide historie
Direct na de oorlogsjaren van 1940-1945 was de behoefte om aan sport te gaan doen erg groot. Toen is de RKTTV Never Despair ontstaan. Een aantal jongens in de leeftijd van 15 tot 27 jaar hield toen in het patronaat van de Sint Cathrien aan het Kruisbroedershof de oprichtingsvergadering. Dit was ook het eerste speeladres. Tafeltennisvereniging Never Despair is in september 1947 opgericht. Na een periode in het parochiehuis nabij de St. Cathrien, de kerk aan het Kruisbroedershof te ‘s-Hertogenbosch, verhuisde de vereniging naar de wijk de Kruiskamp. Liefst 22 jaar tot 1969 was dit patronaat de thuisbasis voor Never Despair. Alleen voor competitiewedstrijden van de landelijk spelende teams werd in die periode enkele jaren uitgeweken naar de tegenover de kerk gelegen locatie van de verkenners en naar de gymnastiekzaal in de Keizersstraat.

In 1960 kreeg de tot dan toe niet hoger dan in de tweede klasse spelende vereniging een belangrijke sportieve impuls. De broers Toon, Henk en Frans Willems -afkomstig uit Elshout- meldden zich aan als lid aan en brachten tevens een in de landelijke overgangsklasse spelend team mee.
Het jaar daarop -in 1961- promoveerde Never Despair met de Willems broers meteen door naar de op een na hoogste klasse in het landelijke tafeltennis, de hoofdklasse.

Eind jaren zestig zag de vereniging zich genoodzaakt om uit de binnenstad weg te trekken omdat de toeloop van vooral jeugdleden ernstig stagneerde. Men vertrok naar de nieuwbouwwijk de Kruiskamp.
In 1969 werd in die wijk het gymnastieklokaal aan de Ryzertlaan het speellokaal. Tot oktober 1982 is de vereniging daar blijven spelen. De aanwas in de Kruiskamp was redelijk te noemen maar het verloop was eveneens aan de hoge kant. De wens naar een eigen home voor de vereniging met de daarbij horende kantine was daarom steeds duidelijker te horen.

Na een zoektocht van om de nabij tien jaren leek deze wens in vervulling te gaan. Never Despair zou een eigen locatie krijgen onder de tribunes van de sporthal Maaspoort. Het feit dat de toenmalige exploitant van de sporthal zich ook het consumptieve gedeelte wilde toe-eigenen deed Never Despair op het allerlaatste moment afhaken.
Uitstel bleek in dit geval echter geen afstel. In samenwerking met de gemeente ‘s-Hertogenbosch en met financiele steun van de provincie Brabant en de Nederlandse Sport Federatie werd daar het regionaal tafeltenniscentrum gerealiseerd. Op 12 november 1982 werd het Regionaal tafeltenniscentrum aan de Eerste Rompert geopend.Terug naar boven