Belegger met weinig fut voor zijn zaken in de Arena

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-03-2013 | Gewijzigd op: 26-03-2013
Acties, p.r. er is nauwelijks iets te beleven in de Arena, de belegger of een kontaktpersoon, laat zich nauwelijks zien. Dat was in de tijd van de vorige eigenaresse/belegger Redema*, wel anders, zegt een van de ondernemers in de Arena.
Dat zijn in het kort de klachten van de ondernemers  [geen namen hoor!] die het nog volhouden in de Arena. 'De fut is er uit er is weinig meer te beleven.'
Intussen ging de eigenaar van EXPO al failliet, maar de projectontwikkelaar Aberdeen**, zette er tijdelijk ['in ieder geval tot de bouwvak', aldus de huidige winkelier] een ondernemer in.
'Dat faillissement heeft overigens niets met Den Bosch te maken,' aldus de woordvoerder Tudoir van Aberdeen Beheer. 'Dat was een landelijke situatie.'
*Redema Beheer werd in januari 2012 door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard.
**Aberdeen Asset Management in Amsterdam is de beheerder van de Arena.


-Links: EXPO ging onder de vorige eigenaar failliet , maar intussen heeft de beheerder Aberdeen uit Amsterdam, er tijdelijk [tot de bouwvak] een andere ondernemer in gezet.

-Links onder: De  SNS-bank heeft nog geruime tijd een kontrakt lopen.
Er naast zat Björn Borg, die al maanden weg is uit de Arena.

-Hieronder: de Minishop, tasjes, sieraden en andere snuisterijen is al weken dicht.


foto's © paul kriele, 26 maart 2013.

De Minishop, naast de doorgang naar het vertrokken GZG, is gesloten, de SNS-bank heeft nog een kontrakt lopen, maar Björn Borg is ook al maanden gesloten.
De geruchten gaan dat ook Blokker uit de Arena vertrekt. Maar dat spreek de beheerder tegen. Ook de eigenaresse van OCHO, de lederwarenzaak naast H&M,  over welke zaak ook iedereen een mening heeft, zegt dat ze nog een huurkontrakt heeft van twee jaar.

Mark Tudoir van Aberdeen Asset Management, die tevens de beheerder is van de Arena, vindt de opmerkingen van de winkeliers klink klare onzin. 'De retail verkeert utieraard in een moeilijke positie momenteel. Maar we verwachten dat binnen afzienbare tijd - ongeveer een maand-  voor de lege zaken een invulling komt.
Het is juist de kleine winkelier die bij acties en voorstellen bijv voor een nieuw logo het laat afweten, als Tudoir.  Als er iets te bespreken valt zijn zij niet aanwezig.  Wij zij er bijna elke week !
Mochten er problemen zijn met huuprijzen, en kunnen zij -in een dergelijk geval- onderbouwde cijfers tonen, dan zijn wij de laatste die met hen niet in gesprek zullen gaan.'
Bloemenshop Sleutjens

De bloemenshop van Sleutjens in de doorgang naar het  voormalige GZG stapt ook op. Maar de gemeente is weinig toegeeflijk om deze ondernemer, die er al jaren staat, een andere standplaats te bieden. Dat is intussen een proces geworden waar de bloemiste al jaren mee bezig is.....

OCHO, de lederwarenzaak in de 'kelder' naast H&M,
heeft nog een kontrakt lopen van twee jaar. 


foto © paul kriele,  26 maart 2013.


Terug naar boven