Fotowedstrijd ge´nspireerd door Vincent van Gogh

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-07-2014 | Gewijzigd op: 11-07-2014
Voor Brabantse amateurs, professionals en iedereen met een camera schrijven het Vincent van GoghHuis in Zundert en de stichting De Brabantse Hoeders een fotowedstrijd uit rond Vincent van Gogh.
De opdracht is om waar Vincent hij geleefd en gewerkt heeft*, in beeld te brengen. Alleen al in Brabant kunnen deze foto’s op veel plaatsen worden gemaakt.

Links: De grafstenen van Vincent en Theo van Gogh op het kerkhof van Auvers sur Oise.

foto © foto vincent van goghhuis.
-Rechts: Gedeputeerde Brigite van Haaften geeft bij het beeld van Vincent, in 1964 gemaakt door
Osspi Zadkine, in Zundert het startsein
van de fotowedstrijd rond Vincent van Gogh
.


foto © stichting de b rabantse hoeders.

De opdracht is breed. Het gaat niet alleen om de bekende plaatsen[*zie link hieronder], maar ook Helvoirt, Etten-Leur, Breda, Tilburg, Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Parijs en Londen komen in aanmerking. Bij elkaar geeft dit een beeld van Van Goghs wereld 125 jaar na zijn dood.

Expositie
Uiteindelijk worden 30 winnende foto’s geselecteerd door een vakkundige jury voor een reizende buitententoonstelling op groot formaat. Deze expositie start op 30 maart 2015 in de tuin van het Vincent van GoghHuis en maakt vervolgens een reis langs diverse Van Gogh-locaties in Nederland, België, Frankrijk en Engeland.
Een van de foto’s zal worden aangekocht door het Vincent van GoghHuis voor de museumcollectie.
Inzending tot 1 maart 2015 het liefst via WeTransfer aan: photo@vangoghhuis.com

*Voor locaties waar Vincent van Gogh heeft geleefd en gewerkt zie:   http://www.maptive.com/ver3/vangogh of www.vangogheurope.com