Van der Swaluw: communicatie-adviseur gemeente Veghel

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-07-2014 | Gewijzigd op: 30-07-2014
Lisette van der Swaluw neemt per 18 augustus 2014 de benoeming aan  van senior communicatie-adviseur bij de gemeente Veghel.
Lisette van der Swaluw
* 20 maart 1968. 
 


De 46-jarige Van der Swaluw, die nog redelijk kort raadslid is, was voorheen journalist bij het Brabants Dagblad en vervolgens communicatieadviseur bij de Kamer van Koophandel.
Zij is de motor achter de PvdA-debatten in de Openbare Bibliotheek.  In november 2013 werd bekend gemaakt dat Lisette van der Swaluw de nieuwe fractieleider is van de PvdA.
Per 2014 staat de PvdA-politicus als tweede op de verkiezingslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, die worden gehouden door het samengaan van Nuland en Vinkel bij Den Bosch. 

In de raad had . In haar politieke ambities zet zij zich in voor de burgers die het in de huidige samenleving moeilijk hebben. Haar portefeuilles waren/zijn Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.
Als fractieleider neemt zij de positie in van Hermie van Ommeren, die komend najaar  [2014] voorzitter wordt van de Bewonersbelangenvereniging/wijkraad Blb. Lisette blijft dus haar positie in de raad innemen.

Lisette van der Swaluw is de partner van de oud-D66 wethouder Peter Claessen, die tegenwoordig voorzitter is van de Ondernemersvereniging Hartje Den Bosch.