Koninklijke erkenning voor jubilerend Jeroen Boschkoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-10-2018 | Gewijzigd op: 08-10-2018
Op het jubileumconcert in de Grote kerk zondag 7 oktober 2018 ontving het Gemengd Jeroen Bosch Koor, dat 50 jaar bestaat, de koninklijke erepenning. Burgemeester Jack Mikkers reikte die penning  namens de koning uit. Het koor, dat op 13 februari 1968 werd opgericht  is geworteld in de stad en beoefent de zangkunst in de ruimste zin van het woord. Het koor geniet naar aard, omvang [90 leden] en maatschappelijke betrokkenheid aanzien in de gemeente Den Bosch. Ze heeft een grote variëteit aan repertoire, voornamelijk klassiek en moderne klassieke composities. Naast de muzikale, heeft het koor ook een culturele en sociale  rol.
Ze werkt veel samen met andere projecten. Dat is nadrukkelijk een van haar ambities.

Bericht van 22 september 2018: Halve eeuwfeest met twee concerten te vieren.

Op 7 en 28 oktober  2018 viert het Jeroen Boschkoor haar vijftig jarig bestaan met onder meer twee concerten. De concerten in de Grote kerk olv dirigent Paul van Gulick maken onderdeel uit van de viering.  Voor die bijzondere gelegenheid zijn gastzangers, onder wie de sopraan Sandra van Loon, de bas- bariton Bruno de Jonghe en de tenor Robert Luts, aangetrokken.

Op het programma, dat gepresenteerd wordt door Jan Pieter van Lieshout  staan  'De Stad' een compositie van Henk Stoop, de Carmina Burana van Carl Orff  en 'Gouden Jeroen Boschkoor'een premiërestuk  van Paul van Gulick .
Kinderkoor De Fermaatjes geeft haar medewerking aan de uitvoering van de Carmina Burana. 

 
   

Zie ook www.jeroenboschkoor.nl