Telefoonnetwerk KPN verplaatst naar voorzijde KPN

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-05-2018 | Gewijzigd op: 15-06-2018
Mannen van Konings Kabelwerken zijn al weken
bezig de [vaak koperen] kabels die aan de achterzijde [Oude Hulst] van het KPN-kantoor binnen komen te verleggen naar de voorzijde in de Prins Bernhardstraat.


foto © paul kriele, 12 juni 2018.
..............................................................................................
 

Bericht van 15 mei 2018 KPN: Kabels verleggen van achterzijde naar voorzijde KPN-kantoor
Maandag 14 mei 2018 is Konings glasvezelkabels begonnen met het weghalen van de oude koperen telefoonkabels voor het Brabants telefoonverkeer. Die omzetting van glasvezelkabels van de  achterkant [Weversplaats] naar de voorkant Prins Benrhardstraat [hoofdingang KPN], loopt vooruit op de sloop en daaropvolgend de nieuwbouw op het KPN-complex, waarvan alleen het hoofd-toren- gebouw blijft bestaan.

Straatbeeld van de Prins Bernhardstraat met kantoor
KPN. Aan deze zijde komen voortaan de telefoonkabels
van Brabant het gebouw binnen.
 

foto © paul kriele,  15 mei 2018.
........................................................


De glasvezelkabels vanuit Vught en Boxtel en die vanuit Nijmegen/ Arnhem komen voortaan tesamen aan de Noordkant [hoofdgebouw KPN] aan de Prins Bernhardstraat, van waaruit ze naar de de centrale gaan. 
Zoals bekend gaat Boelens en DeGruyter ter plekke nieuwbouw plegen.  Zie ook artikel Wensen  op Zuidwalgebied dd. 10 januari 2017.

.....................
  foto's © paul kriele,  15 mei 2018.
...........................................................................................


Bericht van 7 september 2017 Kabels telefoonnetwerk KPN gaan naar voorzijde KPN-kantoor Prins Bernhardstraat

Mannen van VolkerWessels Telecom zijn de  afgelopen vier dagen [vanaf maandag 4 september 2017] in de weer geweest om een glasvezelkabelnetwerk van KPN-Tetecom te  ‘verleggen’ van de eerste etage van het KPN-gebouw aan de Weversplaats  naar de kelders van het pand aan de zijde Weversplaats. Daar komen de lijnen vanuit  Vught en Nijmegen samen en die zijn ook weer doorgekoppeld aan die van ‘Den Bosch’, zo vertelt een van de mannen van Volker Wessels. 
Omdat die verbindingen ook die van C2000 [calamiteitendiensten] bevatten, moest ook ’s nachts worden doorgewerkt.

Behalve in Den Bosch  waren ook in andere plaatsen, zoals onder meer Helmond, Nijmegen en Arnhem, dergelijke doorkoppelingen noodzakelijk.  De gehele aanpak valt bij KPN onder de kop ‘Orion’.

KPN Weversplaats
Mannen van VolkerWessels Telecom die
vanaf maandag 4 september 2017 aan de
Weversplaats bezig zijn geweest om
glasvezelkabels  te verleggen en opnieuw te koppelenfoto's © paul kriele,  7 september 2017.
..........................................................................................................

Al drie jaar geleden geleden startte KPN om de kelder  aan de zijde Weverplaats alvast geschikt te maken om duizenden glasvezelverbindingen vanuit Brabant en Nijmegen hier samen te doen komen. In de tussentijd zijn ook de kabelverbindingen van de voorkant van het gebouw aan de Prins Bernhardstraat naar de achterzijde verlegd.

Met deze omschakelingen  kunnen de stellages op de eerste etage van het KPN- kantoor, waar vroeger de PTT- telefooncentrale was gevestigd en tientallen telefonisten van de centrale ‘oo8’ aan de bellers vroegen : ‘Van wie zoekt u het nummer?’, worden opgeheven.

De woordvoerder kon niet zeggen of door deze omslag straks het door Vastgoed ontwikkelaar Boelens de Gruyter aangekochte gebouw nagenoeg in zijn geheel kan worden gesloopt met behoud van de kelder met zijn duurzame glasvezelverbindingen.

KPN helemaal weg uit Den Bosch
De projectleider van Den Bosch van Boelens De Gruyter, Bob Sanders meldt dat KPN met zijn kantoor  tzt naar Vught verhuist en dat KPN in de Bossche binnenstad niets achterlaat. Ook niet de indertijd- tijdens de kernwapenwedloop ingerichte -schuilkelder.

Zie artikelen ‘Ontwikkeling KPN-complex duurt nog jaren dd. 8 januari 2015.

en ook Opzet nieuwe stadswijk op plek KPN  dd. 26 januari 2017.Terug naar boven