KPN: Glasvezel komende jaren in de hele stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-02-2020 | Gewijzigd op: 03-02-2020
KPN gaat, te beginnen in de Kruiskamp, daar glasvezel aanleggen. Daartoe werd maandagmorgen 3 februarim2020 in de wijkcentrale door wethouder Mike van der Geld en de regio- directeur Zuid van KPN een  overeenkomst gesloten.
Daarin is vastgelegd dat in de stad in de komende jaren ruim 55.000 huishoudens een aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN Netwerk. Dat is bovenop de bijna 18.000 aansluitingen die tot op heden zijn gerealiseerd. Wethouder Mike van der Geld [o.a. Leefomgeving] en Anja de Vos-Biemans, Regiodirecteur Zuid van KPN, bezegelden de getekende samenwerkingsovereenkomst met een symbolische schop in de grond.

KPN Netwerk begint in het eerste kwartaal van 2020 met de aanleg in de wijk Schutskamp, Boschveld en Kruiskamp. Het gaat om zogenoemde fiber to the home aansluitingen: van de wijkcentrale tot aan de meterkast van de consument.  Na West volgt de komende jaren -wijk voor wijk- de gehele stad. 
 
.........................
-Boven: De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst
door wethouder Mike van der Geld en Anja Vos van KPN Netwerk
voor de aanleg van glasvezel voor 55.000 huishoudens in Den Bosch West. .
-Onder: De eerste schop ging maandagmorgen de grond in.
MIke van der Geld in de caine van de graafmachine. 
..............................


Glasvezel in gehele stadMike van der Geld: “’s-Hertogenbosch noemen wij ook wel ‘toonaangevende datastad’. Data moet bijdragen aan het geluk van bewoners en bedrijven in de stad. De aanleg van het glasvezelnetwerk draagt hier absoluut aan bij: met dit snelle en betrouwbare netwerk hebben wij straks de capaciteit en mogelijkheden om onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke initiatieven nog beter bij elkaar brengen.”

Anja de Vos-Biemans: “KPN heeft de ambitie gesteld om voor 2021 ruim één miljoen extra huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Natuurlijk behoort ’s-Hertogenbosch ook binnen deze plannen. Het is een belangrijke ontwikkeling voor de provincie dat wij de hoofdstad van Noord-Brabant kunnen aansluiten op het beste netwerk van Nederland.”

Na de start van de werkzaamheden in ‘s-Hertogenbosch West zullen de komende jaren geleidelijk de andere wijken volgen.