BoelensDeGruyter verkoopt woongedeelte KPN aan Pensioenfonds PMT

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-05-2020 | Gewijzigd op: 18-05-2020
.....
.....

BoelensDeGruyter, die in 2009 eigenaresse werd van het KPN-complex aan de Prins Bernhardstraat, heeft het woongedeelte van dat te ontwikkelen gebied 'Amadeiro' genaamd, verkocht aan het Pensioenfonds Metaal en Techniek [PMT].
Maar BoelensDeGruyter blijft wel tot het einde verantwoordelijk voor dat gebied om de 158 appartementen 'turnkey' op te leveren aan PMT.

Het te onwikkelen gebied omvat  62 sociale huurwoningen [Noordblok], renovatie van het kantoordeel in het Middenblok en nieuwbouw van 158 middensegment en vrije sector woningen in het Zuidblok. Dat deel Zuidblok is een ontwerp van architectenbureau Bedaux de Brouwer uit Goirle. 
Daarbij hoort nog een ondergrondse parkeergarage.
Maar dat is tesamen 158 plus 62 [sociale huurwoningen.....]. Die huurwoningen worden waarschijnlijk door Zayaz gekocht.
BoelensDeGruyter behoudt zelf wel het middengedeelte van het complex en gaat daar kantoren inrichten, zoals ook aan de voorzijde [Prins Bernhardstraat]. In dat middendeel komt ook de mini-telefooncentrale voor het netwerk in Noord-Brabbant [zie hieronder].

Inrichting mini- telefooncentrale
Mortel
Laarakker is bezig met voorwerk
om straks trappen binnen in deze
KPN-middenvleugel te krijgen.


foto © paul kriele, 18 mei 2020.
...............................................................

Apart van het woongedeelte in ht Noordblok [62 sociale huurwoningen] en in het Zuidblok [158 koopwoningen] staat de mini telefooncentrale.
Daar is momenteel in de week beginnend met  maandag 18 mei 2020, Laarakker bezig trappen in deze vleugel langszij de Mortel aan het plaatsen.De trap verbindt de kelder met de begane grond en de zolder.  De kelder  en begane grond herbergen de apparatuur en  de zolder biedt plaats aan de koelinstallaties. Kraanbedrijf Toebe doet het hijswerk.
Om die trappen in het gebouw te krijgen moet het dak worden opengebroken. 
 

Terug naar boven