Eerste fase sloop KPN-vleugels Zuid-Westzijde afgerond

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-03-2021 | Gewijzigd op: 20-04-2021
Het binnenterrein van KPN aan de zijde Oude Hulst, waar de kranen en de puinverpulvers even in  'de wacht' staan. foto © paul kriele, 17 april 2021.

Eerste fase sloop KPN-vleugels afgerond
Woensdag 31 maart 2021 vertrok het materiaal en materieel [kraan en sloopgrijper en puinverpulvers] van het terrein. Daarmee kwam een eind aan de sloop van KPN aan de zijde Oude Hulst en Weversplaats en een stukje Mortel. Maar er staat nog één vleugel teruggelegen op het terrein deels over eind. Dus eerst moet de bouw van het gehele binnenterrein tot aan de grond plat.

RGS start mbv de kraan van Van Riel met de sloop in de Mortel tot aan de Toonzaal. Dat gebeurt met een andere sloopmanier, omdat die gebouwen niet uit beton maar uit baksteen zijn opgetrokken.  Daar komen cireca 175 sociale huurwoningen die als eerste eind 2022 moeten worden opgeleverd.
Een volgende fase is het afgraven van al het puin. Maar om het opkomend grondwater binnenboord te houden moet er een stalen damwand rond het terrein worden gezet.  Het laatste van de sloop zijn de kelders waar voor in de plaats een parkeergarage wordt gebouwd. De zwaarste moot daarvan is de uit de jarenvijfig daterende atoomkelder op de hoek Weversplaats/Mortel.
-Hierboven: RGS is bezig met de sloop van het laatste deel van de in onder meer beton opgetrokken vleugels van KPN langszij Weversplaats en de Mortel [zuidzijde].
-Hieronder: Materieel [de kraan van Van Riel en de sloopmamoet van RGS]  vertrekken van het binnenterrein van KPN
. foto's © paul kriele, 31 maart 2021. 

Bericht van 29 maart 2021 Sloop KPN- complex aan zijde Weversplaats -Mortel
RGS is met kraanbedrijf Van Riel de vorige week begonnen aan de sloop van de vleugel aan de Weversplaats die overgaat naar de Mortel.
Daar werd  al beschermend voorwerk verricht zoals het barricaderen van de zijmuur van de vroeger kazerne [*1741/42] met betonblokken en zijn tal van vensters van een houten paneel voorzien om schade door vallend gesteente te voorkomen. Ook wordt bij de sloop een meters hoge rubberen mat [vastgehouden door de kraan van Van Riel] opgehangen . 
 De sloop van het KPN-complex is intussen [in week 22-27 maart  en week vanaf 29 maart 2021] de Mortel genaderd. foto's © paul kriele, 25 en 29 maart 2021.
.........................
..........................


Terug naar boven