Traject archeologie op KPN-terrein binnenstad begonnen

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-06-2021 | Gewijzigd op: 02-06-2021
Archeologen van de BAAC zijn met hun onderzoek op het terrein van de voormalige KPN  aan de Prins Bernhardstraat begonnen. Het nagenoeg braak liggend gekomen terrein is in velden verdeeld. Het straatdeel langszij de Prins Bernhardstraat ligt open. Maar op dit moment valt er nog geen nieuws te melden.
Aan de andere zuidelijk gelegen kant behoorden huizen aan de Oude Hulst. Weversplaats en Beurdsestraat tot een aparte volksbuurt. 
Langs de Mortel zou in vroeger tijden een mansio [villa van rijke inwoner]  hebben gestaan.  Eerdere opgravingen Beurdsestraat en Noordbrabants Museum werd daar ook al een zijtak van de Binnendieze [door museumtuin] bloot gelegd.
Intussen is RGS iov Jansen-deJong ook al begonnen met de sloop van de enige oude vleugel aan de Prins Bernhardstraat, [naast de Toonzaal] waar sociale huurappartementen komen. foto © paul kriele, 2 juni 2021.

Fase gewijze aanpak
Fsae 1 was de sloop [recycling bouwmaterialen en leidingen etc.]
Fase 2 is het archeologisch onderzoek
Fase 3 is het bouwriijp maken van het terrein en de start van de bebouwing aan de Mortel en naast de Toonzaal [sociale huurappartementen].
Fase 4 Bebouwing zijden Weversplaas, Oude Hulst en Prins Bernhardstraat
Rechts de kantoortdelen van KPN die blijven staan en links daarvan het deel van de vroeger al gesloopte bebouwing langs de Prins Bernhardstraat, foto © paul kriele, 2 juni 2021.