Aanleg parkeerkelder onder KPN-terrein

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2021 | Gewijzigd op: 01-09-2021
Met de verwijdering van de bunker zoals  de  schuilkelder tegen kernwapens uit de jaren vijftig er uit ziet, zijn nog lang niet alle restanten van het KPN complex, dat  veel gewapend beton bevat, achter de rug. Dagelijks rijden nog tientallen diepladers met ter plekke gesorteerd ijzer, puin en zand van het terrein af.  Intussen wordt ook de kelder voor de toekomstige parkeerkelder klaar gemaakt om ingericht te worden. Het is nog een door kale  wanden omgeven groot gat. In de toekomst kunnen daar 120 auto's worden gestald.

Een laags parkeerkelder
De parkeerkelder is maar een laags Dat vindt zijn reden in de fundering licht  Rogier Rombouts van BoelensdeGruyter toe:  Er komt een behoorlijke dikke keldervloer in omdat op staal wordt gefundeerd. Dat houdt in dat de parkeervloer fungeert als fundatie. Dat is heel gebruikelijk en met name vriendelijker voor de omwonenden (=geen trillingen en geluid), omdat er geen heien aan te pas komt.'
 
KPN-complex: De aanleg van de parkeerkelder die zich bevindt aan de zijde Prins Bernhardstraat. foto's © paul kriele, 31 augustus 2021.