Zayazvleugel van project Amadeiro in Prins Bernhardstraat opgeleverd

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-07-2022 | Gewijzigd op: 23-07-2022
Zayaz vleugel van Amadeiro in Prins Bernhardstraat opgeleverd
Met veel zon en gelijkluidende, optimistische opmerkingen van vertegenwoordigers van aannemer JanssendeJong en projectontwikkelaar BoelensdeGruyter en ook van wethouder Wonen Pieter Paul Slikker, voltrok zich de officiële oplevering van de Zayazvleugel van het project Amadeiro in de Prins Bernhardstraat op vrijdagmiddag 22 juli 2022.
Het project is zo vlot verlopen omdat er een goede afstemming gebeurde met de betrokken partijen,  aldsu projectleider Rogier Rombouts in zijn welkom. Daarmee verwijzend naar de Ontwikkelaar [BoelesdeGruyter], de aannemer JanssedeJong en de gemeente [archeologie]. Ook daardoor kon met de lerevanciers van de bouw sluitende afspraken worden gemaakt.
 
Genodigden en betrokkenen bij de bouw van de Zayaz-vleugel op het terras van de vierde etage in afwachting van de officiële oplevering van de 62 sociale huurappartementen.
foto © paul  kriele,  22 juli 2022.
 
Ook Sanna Donker van aannemer JanssendeJong en tot slot Zayazdirecteur Mohamed Acharki kwamen in beeld bij deze oplevering van Prins Bernhardstraat 12-134, beter bekend als de Noordvleugel van de nieuwe binnenstadswijk Amadeiro.
Na enkele toespraken van deze vier vertegenwoordigers werd door wethouder Pieter Paul Slikker met een schaar ’het lint’ doorgeknipt als symbolisch gebaar van de oplevering van 62 sociale huurappartementen. De architect daarvan is Frenske Wijnen van architectenbureau Hilbrink Bosch in Berlicum.
Het officiële gedeelte werd afgerond met een proost door de aanwezigen en kon de pers het nog niet geheel afgewerkte tweekamerappartement op de vierde etage van de eerste bewoner Geert gaan bekijken. In dat tweekamerappartement leidde bewoner Geert en Davy Machielsen, projectmanager van bouwer JanssendeJong de gasten rond. Dat appartement bestaat uit -naast woonkamer en slaapkamer - een aparte keuken, aparte badcel en aparte wc. Samenvattend een aardig riante appartement voor een sociale huurwoning, dat ook nog een terras op het zuiden heeft…
 
Uiterst links architect Frenske Wijnen van architectenbureau Hilbrink Bosch uit Berlicum, middenin projectleider bij BoelensdeGruyter Rogier  Rombouts. Links van hem wethouder Wonen Pieter Paul Slikker en rechts Zayazdirecteur Mohamed Acharki. foto © paul kriele, 22 juli 2022. 

Toespraken
Zoals gezegd waren de sprekers het met elkaar eens over de preziesie en de passie waarmee hier is gewerkt en de unieke ligging [Sanne Donker van JanssendeJong]. Zij wees op de kernwaarden van de aannemer: ‘Samen doen, lef tonen, oplossingsgericht zijn en seculariteit [hergebruik van de oudbouw]van dit project en het bereikbaar maken van zulke woningen’.
Bijzonder was wat Zayazdirecteur Mohamed Acharki in zijn toespraak aangaf. Hij deelde mee dat hij in het jaar waarin hij vertrekt door wooncorporatie Zayaz 500 nieuwe woningen werden opgeleverd. Acharki is per 1 november 2022- na tien jaar Zayaz - als bestuurder benoemd van de grote [38.000 sociale woningen/Zayaz 13.000] woonstichting Rochdale in Amsterdam.
Proosten op deze mooie dag van een vervroegde oplevering van de Zayazvleugel  met 62 sociale huurappartementen. foto © paul kriele, 22 juli 2022

Ontwikkeling van KPN naar Amadeiro
Projectleider bij BoelensdeGruyter Rogier Rombouts gaf een korte terugblik op de bouw. Vijf jaar geleden zijn wij met dit project begonnen. maar in 2009 zijn we eigenaar geworden met de afspraak dat KPN binnen 10 jaar zou vertrekken, aldus begon Rogier Rombouts zijn korte terugblik op Amadeiro. Maar die tien jaar werden korter. Daardoor zijn wij al in 2017 met de gemeente in overleg gegaan over onze plannen voor woningbouw op de plek van KPN. In 2019 vertrok KPN uit het panden. Maar dat was nog een hele klus. Vooral technisch gezien.
Rombouts:'In 2020 werd aan het bouwen van Amadeiro vergunning gegeven. Daar was de vergunning voor de verplaatsing van de zendtoren van KPN - een onding- aan gekoppeld. Deze dag doet me ook emotioneel wat, want het is ook een afscheid nemen. Een soort dag waarvan je hoopte dat die nooit zal komen. Maar het eindresultaat maakt me weer blij. Vandaag is het een mooie dag voor ons, BoelensdeGruyter en uiteraard ook voor janssendeJong.'
Rombouts vatte zijn positiviteit samen met de zin ‘In Amadeiro is het wonen als een prins’. Immers we zitten twee maanden vóór de contractuele oplevering! Dank aan JanssendeJong!'
-Hierboven: Het doorknippen van het lint waarvoor de officials zich voor de pers eerst moesten positioneren.Vandaar dat gegniffel..
vlnr: Mohamed Acharki van Zayaz, Sanne Donker van JanssendeJong, wethouder Wonen Pieter Paul Slikker en projectleider van Amadeiro Rogier Rombouts en rechts de ceremoniemeester Angelique Derks van Zayaz.
-Hieronder:  De bijeenkomst begon met het onthullen door de ceremoniemeester Angelique Derks van Zayaz van een portret, hoe kan het ook anders in Oeteldonk,  van prins Amadeiro. De naam dus die aan dit project werd gegeven. In de planning staat dat prins Amadeiro komend carnaval, niet de eerste, maar de laatste steen zal leggen.
…foto's © paul kriele, 22 juli 2022.
......

De volgende stap was het officiële gedeelte met als symbolische daad het doorknippen van ‘het lint’’. De vijf vertegenwoordigers [bouw, ontwikkelaar, eigenaresse en gemeente] werden door de ceremoniemeester Angelique Derks van Zayaz naar voren geroepen waar zij zich achter ‘het lint’ moesten positioneren zodat de wethouder Wonen Pieter Paul Slikker met enig geknutsel rond die opstelling, symbolisch -en onder gegniffel- die ceremoniële daad kon doen in het zicht van de fotografen.

Bezoek aan het tweekamer appartement van op de vierde etage
 
-Hierboven: De woonkamer van Geert [4e etage] met uitzicht, door een terras op het Zuiden, van de zuidrand van de binnenstad. Voor een sociale huurwoning is dit appartement goed bedeeld..
De persoon vierde van links, is Barry Brekelmans van de gemeente die nog een speciaal bedankje kreeg.
-Hieronder : De zuidrand van de binnenstad met de Mortelkazerne en de flats [achterkant] aan de Zuiduwal en de nieuwbouw [rechts] van Amadeiro.
-Onderaan: Zicht op de bewowing in de Beurdsestraat en de flats aan de Zuidwal. Rechts puntje van de Mortelkazerne.  

foto's © paul kriele, 22 juli 2022. 

Prins Bernhardstraat  12-134  de Zayazvleugel met 62 huurappartementen. Huur vanaf € 700,- per maand.
Front van de Zayazvleugel op Prins Bernhardstraat 12 t/m 134.
Onder: De entree van het wooncomplex van Zayaz.

foto's © paul kriele, 22 juli 2022


Terug naar boven