Leegstaand pand voor Kurtface/stichting KuBra op Burg. Loeffplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-01-2017 | Gewijzigd op: 08-01-2017
Op 1 januari 2017 zijn zeefdrukatelier Kurtface, galerie KuBra en Het Kunstatelier na 25 jaar noodgedwongen de deuren moeten sluiten aan de Schilderstraat 17a. Na een gerechtelijke procedure is door de eigenaar de huur opgezegd. Op de plek worden appartementen gerealiseerd.  Ook (v.h. De Kunstwinkel) werden door deze maatregel getroffen.
De passage op het Burg Loeffplein, een voormalige damesmodezaak,  waar Kubra is neergestreken.

Maar..... vanaf 11 januari opent Zeefdrukatelier Kurtface samen met stichting KuBra en Het Kunstatelier(v.h. De Kunstwinkel) haar deuren in de passage aan het Burgemeester Loeffplein 68 in 's-Hertogenbosch.
Mede door Kubra en Anne van den Heuvel met Kleurraak  wordt de leegstaande passage weer leefbaar en kleurrijk.

Vanaf 4 maart neemt Galerie KuBra haar intrek in het Kruithuis aan de Citadellaan 7 en gaat een verdere samenwerking aan met STOK, Stichting Stedelijk Overleg Kunstenaars.

Historie
In 1991, de beginperiode, was het pand aan de Schilderstraat 17a vooral een atelier. Wim Habraken organiseerde samen met twee andere vennoten grote producties en exposities. In de loop der tijd is hij alleen verder gegaan en is zich meer gaan richten op de verkoop van eigen werken. De galerie en lijstenmakerij bleven; samen met Gerard van Selst, onder de noemer ‘Iets moois aan de muur. nl'.
In 2012 sloot stichting KuBra zich aan bij een collectief waarin inmiddels ruim 125 Brabantse kunstenaars olv Wilma de Turck, de krachten bundelen. Het atelier kon overleven doordat er workshops werden gegeven en grafisch ontwerpers werden begeleid.