Nieuwe Peer [RogerSchouten] en assessor [JKRovers]

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2004 | Gewijzigd op: 15-09-2018
Ilustratie van Bas Jonkergouw van den Peer en diens Assessor Kees Minkels.
Blurb, © 11 november 2004.
 
De innemende Roger Schouten *1968], bekend van Popeliers Tuinmeubelen, BTC De Pettelaar en bij de jeugd van Oeteldonk: de nieuwe Peer vaan den Muggenheuvel.

Op de elfde van de elfde zijn in TheateradParade de namen van de nieuwe Peer en assessor bekend gemaakt. Roger Schouten, voorheen onder meer minister van jeugdzaken, en Jankees Rovers gaan als nieuwe Peer vaan den Muggenheuvel en Assessor Kees Minkels het Oeteldonks Carnaval anno 2005 mede sturing geven.

Na 17 jaar namen Bam Peterse en Piet Lathouwers voor een volle Pleinzaal afscheid. Dat hadden ze de afgelopen carnaval al gedaan maar deden dat met vele bedankjes en een extra compliment voor hun ega’s Jeanine en Dorien nog eens over. Van de ministerraad ontvingen de functionarissen de hoogste onderscheiding in Oeteldonk: de Gouden Speld.

Martijn de Bekker praatte de show, die afgewisseld werd met een filmpje waarin beide functionarissen in het Grôôt een –kolderieke en operationele - metamorfose ondergingen, op ontspannen en speelse wijze aan elkaar.

Na afloop van de operatie in het GZG verschenen de ouwe Peer en diens assessor - helemaal in het verband gewikkeld -op het toneel. Daar werden zij als de nieuwe Peer en Assessor onthuld. Dat was tot op de dag van vandaag een groot geheim gebleven! De nieuwe Peer toonde zich naast man ook mens toen hij onder het Oeteldonks volkslied én een groot gejuich zijn tranen even de vrije loop liet. De Peer beloofde – na een kennismakingsronde - zich met zijn Kees onder meer speciaal voor de jeugd van 12-17 jaar te gaan inzetten. 

p.s. Er waren in deze show ook wat toespraken van Bam Peterse en Piet Lathouwers, kort en bondig.
Daarop volgde een uitgebreid historisch overzicht van de minister- president Rob van de Laar. Achteraf bleek die zelf ook wel in te zien dat zijn toespraken bij uitvaarten en ludieke bijeenkomsten aan de lange kant zijn. Mag het voortaan ook iets minder ...? ipv vier kantjes !

Levensloop d’n Peer & diens Assessor
Roger Schouten, geboren op 8 augustus 1968, heeft al een carrière als Oeteldonker achter de rug evenals overigens zijn assessor Kees Minkels.
Zijn staat van dienst:
Roger werd in 1979- op 11-jarige leeftijd, lid van de Raad van Elf van de jeugdprins. Vervolgens kwam hij bij de Stokpèrdjes en de Ruiterij van de Prins. In 1995 is Roger opgenomen in het Ministerie van Jeudzaken, om vervolgens voorzitter te worden van de Jeugdbegeleiding [Koekerellen].
Jankees Rovers, werd op 15 december 1966 op Curaçao geboren en kwam in 1967 naar Den Bosch. Vanaf 1978 lid van de Raad van Elf van de jeugdprins. Ook Jankees heeft de Stokpèrdjes bereden.
Jankees Rovers heeft een drukke baan als sales-marketing directeur bij de Dordtse koffiebranderij ICS-International. Roger en Jankees zijn al vanaf de middelbare school [Rijksscholengemeenschap] hartsvrienden van elkaar.
Zijn voorganger Bam Peterse wenste Jankees op d'n elfde van 2004 -zoals hijzelf van Floor van de Sande had ontvangen - met een handoplegging veel succes en zei daarbij de woorden: Er is een eind gekomen aan de Jankkees, en een Jankees is hem opgevolgd.

Terug naar boven