'Moeder Truuspoffer' voor Kring Vrienden

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-03-2005 | Gewijzigd op: 17-02-2015
Op zaterdag 5 maart 2005 werd in ’t Pumpke aan de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, in de persoon van de voorzitter Jo Timmermans, de Moeder Truuspoffer uitgereikt. Die ceremonie verrichtte de voorzitter van de Kikvorschen Bertie van den Heuvel namens de Kikvorschen en De Dassendragers en namens de familie Bosmans die 23 jaar geleden het initiatief nam.
De Moeder Truuspoffer is een zilveren replica van een Brabantse Poffer en herinnert aan Truus Bosmans-den Dunnen de moeder van de Kikvorschen.

Monique Glaudemans die al zes maal deelnam aan de Kletsavonden en daarvan twee maal de eerste werd, zorgde voor een vrolijke sketch. Naast haar Bertie van den Heuvel, voorzitter van de Kikvorschen Achterin Hans Bosmans en diens echtgenote Nicole Bosmans-Renders

foto © paul kriele, 5 maart 2005.
 

Het is de vierde keer dat aan een vereniging/ instituut de onderscheiding vanwege de verdiensten voor de stad, wordt toegekend. De andere keren ontving een persoon die erkenning. Na de ORVA [1984], volgde Indoor Brabant/voorzitter Jan van Oekel [1991], de Oeteldonksche Club [1993], en Zoete Lieve Gerritje en haar Ursten Boer [1999].

De Kring en met name de 250 vrijwilligers [bomers, gidsen en ondersteunend personeel, aldus voorzitter Timmermans in zijn dankwoord], zet zich al meer dan jaar in voor de cultuur-historische en toeristische waarden van de stad, zo lichtte voorzitter Bertie van den Heuvel de dit keer gehanteerde criteria toe. De Kring heeft de stad op de kaart gezet, aldus van den Heuvel die daarop een overzicht van 32 jaar Kringhistorie gaf. 
In ’t Pumpke op de Parade waren nagenoeg alle voorgaande gedecoreerden present. In de pauze gaf Monique Glaudemans, twee maal winnares van de kletsavonden, een korte sketch.

Jo Timmermans toont de zojuist ontvangen Moeder Truuspoffer waarvan hij een kleine replica met oorkonde ontvangt.

foto´s © paul kriele, 5 maart 2005.
De uitreiking door de voorzitter van de Kikvorschen Bertie van den Heuvel [m]. Rechts Jo Timmermans en links Hans Bosmans en vrouw Nicole Bosmans-Renders op de achtergrond.

Na afloop schonk Timmermans namens de Kring- bij gelegenheid van 77 jaar komische fanfare de Kikvorschen- twee maal € 777 aan De Kikvorschen, de vereniging die overeenkomstig als ‘de Kring’ de cultuurhistorie van ‘s–Hertogenbosch in ere houden.

Terug naar boven