Moeder Truus Poffer voor Voedselbank

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-03-2014 | Gewijzigd op: 17-02-2015
In ’t Pumpke op de Parade, het stamlokaal van voorheen de Bosmannnen, met aan het hoofd wijlen Moeder Tuus Bosmans-Den Dunnen, werd op Aswoensdag [5 maart 2014], traditiegetrouw de Moeder Truus Poffer uitgereikt. Dit keer aan de Voedselbank. Hans Bosmans we doen deze uitreiking om de gedachte van mijn grootmoeder Moeder Truus levendig te houden en de traditie van De Kikvorschen en de Dassendragers voort te zetten.

De uitreiking van de Moeder Truus Poffer door de voorzitter van de komische fanfare De Kikvorschen Bertie van de Heuvel aan de directeur van de Bossche Voedselbank, Jos Berkelmans.
Rechts echtgenote Els Brekelmans.
Midden achter Hans Bosmans die met deze traditie de naam en de verdienste van zijn grootmoeder Truus Bosmans-Den Dunnen, hoog wil houden.

 
Rechts De directeur van de Voedselbank 's-Hertogenbosch Jos Brekelmans.

foto's © paul kriele,  5 maart 2014.

Voorzitter van de komische fanfare De Kikvorschen, Bertie van de Heuvel lichtte de reden toe waarom voor de Voedselbank in de persoon van Jos Brekelmans werd gekozen.
Waarop Hans Bosmans nog eens aan de hand van een anekdote aanstipte, dat Moeder Truus, naar wie de onderscheiding is genoemd, het met deze keuze helemaal eens zou zijn geweest. De traditie bestaat al vanaf 1982.

Van de Heuvel, die ook sprak namens de familie Bosmans, De Kikvorschen, de Dassendragers en Peter en Otto van den Groenedaal van ’t Pumpke gaf als motivatie voor de erkenning: dat de negen jaar geleden opgerichte Voedselbank, olv van Jos Brekelmans, veel werk verzet dat onontbeerlijk is voor de Bosschenaren.
De bank heeft wel steeds moeten verhuizen, maar dat kwam zeker ook door de groei naar –op dit moment-130 medewerkers.

Helaas waren de voorzitter van de Voedselbank Ellen Pauel en de medewerkers Hans Fitters, Claudia Dekker en Ton Verhaeg afwezig.