Expo in Maaspoortsporthal bij 85 jaar Hertogpost

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-02-2015 | Gewijzigd op: 19-02-2015

Rond het 85-jarig bestaan van de ’s-Hertogenbossche Filatelisten vereniging HERTOGPOST organiseert zij op 20 & 21 maart 2015 in de Maaspoortsporthal een jubileumexpositie. De opening is vrijdags om 10.00 uur. 
 Programma
-Naast de propaganda postzegeltentoonstelling BRABANTICA, is er voor het eerst ook een prentbriefkaartenexpositie over het Brabantse dorpsleven te zien. Aangevuld met oude foto’s & kaarten, stadsplattegronden en landkaarten van Brabant en ihb van ’s-Hertogenbosch.
-Diverse verzamelaars doen mee aan de KNBF Categorie III wedstrijd postzegeltentoonstelling.
-Ook aan de jeugdige verzamelaar is gedacht. Nijntje komt  op zaterdag 21 maart 2015 naar de 30ste Dag van de Jeugd Filatelie. Naast de postzegeltentoonstelling zijn er voor de jeugd uiteenlopende activiteiten.
-Aansluitend op het thema BRABANTICA verkoopt de Vincentiusvereniging tweedehands boeken en literatuur over Brabant en ‘s-Hertogenbosch.
Maquettes van oude gebouwen
-De Model Spoorgroep ’s-Hertogenbosch toont een 10 meter lange modelspoorbaan N-Baan “Verbrückt . Daar zijn ook diverse maquettes van oude Bossche gebouwen te zien. 
-Brabantse Heemkundekringen presenteren zich en hun programma rond  hun 1200-jarig bestaan van de dorpen Engelen, Rosmalen, Empel en Orthen.

Catalogus met perfins van Bossche firma's
-Speciaal is de uitgave van jubileumcatalogus met daarin een bijdrage van Huber van Werkhoven, die in zijn vrije tijd een studie verricht naar Bossche firma’s, die perfins (zijn postzegels met een perforatie in het zegelbeeld) gebruikten in het verleden.
-Een Internationaal bekend Nederlands veilinghuis doet tijdens deze HERTOGPOST 2015 gratis taxaties.
-Bij POST.NL zijn de nieuwste postzegeluitgiften en de wat oudere Nederlandse uitgiften te koop.
-De mogelijkheid is aanwezig om je eigen persoonlijke postzegels te laten printen vanuit een USB-stick of een SD-card.
-POST.NL geeft twee bijzondere beursvelletjes uit rond Jheronimus Bosch. 
 
Meer info: www.hertogpost-event.nl.