Amateurkunst&opleidingen [onderwijs&De Muzerije]in Achter de Poort

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-04-2015 De tweede aflevering van 'Achter de Poort' op zondagmiddag 19 april 2015/vanaf16.00 uur stelt dat Den Bosch goud in handen heeft met kunst en cultuur want ruim 60% van de inwoners beoefent een of andere vorm van amateurkunst.
In die conclusie is het logisch dat de discussie nog eens gaat over het theater en over de toekomst van de Muzerije.

 

De discussieleiders Henk Langenhuijsen en Frans van Gaal zullen het sociale aspect in de kunst en in de cultuur zeker belichten. Ze nemen daarbij dit keer als uitgangspunt een citaat van de Amsterdamse SDAP-wethouder Broekman, die een eeuw geleden leefde. 'Als kunstpolitiek gericht is op een groot deel van de burgerij, dan hoort het bij de sociale politiek van een stad.
Cultuur acitveert en socialiseert mensen. Als iedereen mee kan doen is het een machtig wapen tegen sociale uitsluiting.'

De gasten in Achter de Poort
Arnold Reijnen, pionier en grondlegger van het concept Brede Bossche Scholen, Jane van de Lest, directeur van het Stedelijk bureau voor cultuureducatie Babel en Theo de Veer, directeur van De Muzerije geven hun visie en gaan met  de zaal in dialoog.
Vraagstelling
Is de stad ruimhartig genoeg om de amateurkunst te honoreren en te versterken? Wat draagt de Brede Bossche [basis] School hieraan bij? Hoe gaan we om met cultuureducatie in het (basis)onderwijs? Wat is er voor nodig om ervoor te zorgen en te garanderen dat ‘s-Hertogenbosch een waarlijke kweekvijver van talent is?