In Achter de Poort: Roman van Jan Schouten

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-12-2015 | Gewijzigd op: 10-12-2015
In ‘Achter de Poort’, het maandelijks discussieprogramma in de salon 'Achter de Poort' [Knillispoort/editie van 20 december 2015], interviewt Henk Langenhuijsen Jan Schouten over zijn roman ‘De Aanjagers’.
Jan Schouten is met name een bekende ondernemer in de businesswereld van Noord-Oost Brabant en als sport-bestuurder. Schouten stond aan de basis van Schouten & Nelissen en van Schouten Global.

Jan Schouten oprichter onder meer van
advies-en trainingsbureau Schouten & Nelissen
in Zaltbommel.
 

In de editie van Achter de Poort in de Knillispoort van zondag 20 december 2015 wordt Jan Schouten geïnterviewd door Frans van Gaal, publicist en voormalig docent KW1C en voormalig communicatiemanager bij Schouten & Nelissen.
In de actualiteit van Achter de Poort staat Jan Schouten in beeld als de oprichter voorzitter van New Heroes Online Training.
In de roman ‘De Aanjagers’staan Maria en een verliefde jongen centraal in een na-oorlogs verhaal over daders en slachtoffers van een niet ingeloste belofte.
Maar de persoonlijke inbreng van de auteur is dat hij zijn roman plaatst in de periode waarin de nieuwe na-oorlogse regering de in Nederland wonende Duitsers over de grens zet. Schouten: ‘Ik verzet mij altijd weer tegen uitsluiting van mensen, in welke omstandigheid ook.’

Na de pauze
Na de pauze vervolgt Frans van Gaal het programma met Jan Schouten, Ottie Thiers, historica en in die hoedanigheid medesamensteller van een tentoonstelling Barak 1b (Nationaal Monument kamp Vught) en Els Blessing- Assmann, dochter van Friedrich Assmann, die in 1944-1945 als Rijksduitser geïnterneerd werd in Vught.
Barak 1b is het nieuwste onderdeel van Monument Kamp Vught, de laatst overgebleven barak van het voormalige Konzentrationslager Herzogenbusch: uniek oorlogserfgoed en plaats van herinnering. Ottie schreef de teksten voor de expositie in Barak 1b.

Tot slot vertelt regisseur en filmmaker Ellen van Kempen over haar plannen voor een documentaire over de impact die Operatie Black Tulip had op een Rijksduitse familie. Ellen verzorgde film en geluid voor barak 1b. In 2013 haalde zij het IDFA met haar documentaire Mattanja Joy


*Schouten & Nelissen is een sedert 1980 in Zaltbommel gevestigd advies-. organisatie-, en trainingsbureau.
zie ookKnillispoort

Terug naar boven