Debatprogramma in Bieb over al of niet een lokale munt

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-01-2017 | Gewijzigd op: 21-01-2017
De Ducaat, de Duit, de Knikker, de Pegel of Bossche Doekoe: een lokale munt voor onze stad! Dat is het thema van de eerste editie van Achter de Poort, het maandelijks discussieprogramma op dinsdag 24 januari 2017 in de Openbare Bibliotheek, dat dit keer in samenwerking met  RUW & RUW wordt opgezet. 

Een lokale munt die alleen door aangesloten leden wordt gebruikt geeft di ondernemer meer armslag. Aangesloten organisaties betalen er in uit, consumenten besteden het weer bij aangesloten lokale ondernemers en organisaties.

Zo houden we het geld binnen de stad.e euro staat onder druk. De grote vraag voor het komende jaar is: overleeft de euro het verkiezingsjaar 2017? Tegelijkertijd winnen overal in de wereld en ook in Nederland, lokale munten aan populariteit.

Wat is er voor nodig om de invoering van een lokale munt te realiseren? Betalen we straks de uitkeringen of cultuursubsidies uit in Bossche Doekoe? 

Gesprekspartners zijn: Henk van Arkel, directeur van de Utrechtse [internationaal opererende] Social Trade Organisation (STRO) en Joost Barendrecht, de initiatiefnemer van de Bredase ‘Parel’ en Mirjam Hamment [van het Provinciale Cultuurfonds Brabant C].

Zie ook : www.ruwdenbosch.nl/contact