Meimaand

De meimaand is overval een Mariamaand. In Den Bosch staat dan het wonderbeeld van de Zoete Moeder in de Sint Jan centraal. Ook trekt er meestal op de tweede zondag in mei, Moederdag, een stille bidtocht door de straten van de binnenstad. De gilden rondom Den Bosch komen verspreid over de meimaand acte de presence geven.Op of rond de feestdag van Onze Lieve Vrouw  van 's-Hertogenbosch - op 7 juli- gaat er een processi met het beeld van de Zoete Moeder door de straten van de binenstad. De stoet volgt de weg die schijnbaar Maria eeuwen geleden 's nachts aflegde. Er stonden voetstappen in de sneeuw. De pestlijders langs die route waren plots genezen.Overigens lag het beeld van Maria aanvankelijk tussen het afval ineen opslagloods van de Sint Jan.


Laatste artikelen binnen de categorie Meimaand:

Viering  Meimaand Mariamaand

Viering Meimaand Mariamaand

Gepubliceerd op: 01-05-2018 | Gewijzigd op: 01-05-2018
Het onlangs gerestaureerde Mariabeeld, dat onlangs is teruggekeerd naar de St.Jan, staat in de meimaand in de Noorderzijbeuk. Op zondag 13 mei is de omgang met het Mariabeeld.
Lees meer
Meimaand Mariamaand met als thema Barmhartigheid

Meimaand Mariamaand met als thema Barmhartigheid

Gepubliceerd op: 15-04-2016 | Gewijzigd op: 15-04-2016
De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch presenteert in het programma van de Meimaand van 2016 het thema Barmharigheid. De meimaandvieringen vangen in de Sint Jan aan op 1 mei met een bidtocht [19.00 uur].
Lees meer
Vieringen meimaand volgens jaarlijks patroon

Vieringen meimaand volgens jaarlijks patroon

Gepubliceerd op: 22-03-2015 | Gewijzigd op: 22-04-2015
Het programma van de Meimaand in en om de Sint Jan wijkt niet af van andere jaren, maar de bidtocht trekt wel al op de eerste zondag 3 mei door de straten.
Lees meer