Vieringen meimaand volgens jaarlijks patroon

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-03-2015 | Gewijzigd op: 22-04-2015
De vieringen van de Meimaand in en om de Sint Jan zijn nagenoeg gelijk aan die van voorgaande jaren. De enige afwijking is dat de bidtocht niet op de tweede zondag van mei, Moederdag, door de straten trekt, maar al op de eerste zondag 3 mei 2015/ 19.00 uur. De opening van de liturgische meimaand is op donderdag 30 april 2015/19.00 uur  in de Sint Jan.
De wekelijkse vieringen zijn op de zaterdagavonden [19.00 uur] en in de zondagse missen. Zondags, na de Mis van 11.45 uur zijn er op het Sint Janskerkhof [Noordzijde] optredens -wisselend- van een van de Brabants gilden.

Het is nog de vraag of bisschop Hurkmans tegen die tijd helemaal is opgeknapt van een uitval door vermoeidheid en rugklachten die al najaar 2014 begonnen.

foto © peter van gogh, 8 mei 2005.Langs de route zijn Marianissen aangebracht, maar ook is vaak naast een voordeur
een klein mariabeeldje ingemeteld als dank
voor het schadevrij doorkomen van de oorlog 40-45.

De afwijking komt door evenementen in de stad, geeft voorzitter Jan Schellekens aan.
Maar het blijkt dat op zondag 3 mei er alleen een bierfestival op de Markt is en op 10 mei staat er op de evenementenkalender van de gemeente geen opvallende activiteit opgenomen.
Wel weer op de derde zondag 17 mei. Dan zit het centrum bomvol met lopers en publiek van de Vestingloop, die voor het eerst start vanaf de Markt, maar de Parade als finish aanhoudt.

De Broederschap van Onze Lieve Vrouw organiseert de aankleding van de Mariakapel en de vieringen in mei en in oktober.