Brabants Bont& Estlandse dansgroep op bezoek bij Zoete Moeder

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-05-2019 | Gewijzigd op: 27-05-2019
Zondag 26 mei 2019 waren ter bedevaart naar de Onze Lieve Vrouw van Den Bosch, ook wel De Zoete Moeder genoemd,  traditiegetrouw Brabants Bont uit Den Dungen en haar folklore dansgroep.  Dit keer waren zij vergezeld door een Estlandse folklore dansgroep met muzikanten en koor.
Traditiegetrouw,  dat wil zeggen al 42 jaar komt de Dungense volksdansgroep Brabants Bont op een van de zonddagen in mei naar 's- Hertogenbosch, te voet  om daar, Maria te eren. Dat gaat gepaard met dans en muziek en uieraard in origineel Dungense klederdracht.
 
....................
-Boven: De folklore dansgroep Tokkroesuit Estland
-Onder: De folklore dansgroep Brabants Bont uit Den Dungen, beiden voor de luidpoort van de Sint Jan.


foto's © toine janssen, 26 mei 2019.
........................................................................................................................................................................
....................

De naam van de Estlandse groep is Tokkroes. Zij komen uit MUHU en zijn na een bus reis van 2.000 km  al vrijdag 24 mei 2019 in Den Dungen aangekomen, waar zij door de haar bevriende Dungense dansgroep werden begroet. De twee kennen elkaar van internationel dansfestivals.
Zondag 26 mei 2019 hebben zij gezamenlijk om 10.00 uur de hoogmis bijgewoond en aansluitend  bij Maria een wees gegroet gebeden.  Na afloop van de Mis verzorgden beide groepen beurtelings buiten bij de Luidpoort een dansoptreden dat veel publiek trok.
 
Hierboven: De Dungenaren van Brabants
Bont heel devoot in de kathedraal, 
waar zij  ook enkele liederen verzorgden.
En rechts en onder: Hun optreden buiten
voor de luidpoort van de Sint Jan.


foto's © toine janssen, 26 mei 2019.

De Estlandse folkloregroep Tokkroes uit Muhu.
foto's © toine janssen, 26 mei 2019. Tokkroes uit Muhu Estland.
  

Terug naar boven