Eerste vlaggen van Meimaand Mariamaand opgehangen.

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-04-2021 | Gewijzigd op: 27-04-2021
Eerste blauw-witte vlaggen van Meimaand Mariamaand opgehangen. 
Samen met de initiatiefnemer /promotor van de Mariavlag Roberto van Straaten hebben dinsdag 27 april 2021 enkele horecaondernemers in de binnenstad al vast de Meimaand Mariavlag gehesen.
Bij ondermeer de restauranten Lux  en Tante Pietje en café 't Pantoffeltje in de Korte Putstraat werden de eerste blauw-witte Mariavlaggen gehesen.
foto's © henk van esch, 27 april 2021. 
Bericht van 24 april 2021 Meimaand 2012 met wat minder uiterlijk vertoon
Op vrijdag 30 april vindt om 19.00 uur traditiegetrouw de opening van de meimaand plaats in de Sint Jan. Hierbij zal vicaris Paul Verbeek ,die enkele jaren geleden het boekje “Maria die de knopen ontwart” uitbracht, in die viering de preek verzorgen.. Dat draait orm het meimaandthema. Knopenlint.
Tijdens deze meimaand krijgt het beeld van de Zoete Moeder een extra ‘versiering’ in de vorm van een knopenlint met daarop de tekst ‘MARIA ontwart mijn knopen’.
Vieringen meimaand Door corona zullen er dit jaar mariale vieringen zijn op de zaterdagen om 12.30 uur en op de zondagen om 10.00 en 12.00 uur. Niet  de gilden maar wel dekoren [maximaal 4 personen] zullen de vieringen opluisteren. Er zijn maximaal 30 gelovigen [ na aanmelding] welkom [Op vrijdagmorgen van 9.30-12.00 uur via 073-6144170.
Livestream
Vanuit de Sint-Jan worden de hele dag via een webcam livestream beelden uitgezonden. Van de vieringen en van het beeld van Maria [via www.zoetelievevrouw.nl
Bidtocht
Maria zal dit jaar op zondag 9 mei in de Sint Jan gehuldigd worden na de viering van 12.00 uur [visa livesrtream].
Noveen
Van 9 t/m 17 mei wordt een speciale activiteit georganiseerd, waarbij plebaan Vincent Blom  voor gaat in een noveengebed [online en offline elkaar ontmoeten. Gelovigen en anderen die zich anagesloten voelen bij de Mariavieringen  wordt gevraagd op  deze 9 dagen een blauwwitte vlag uit te hangen en een Mariabeeld met kaarsje en bloemetje voor het raam te plaatsen.
Meer informatie hierover via www.zoetelievevrouw.nl/vlaggenactie

Bericht van 5 april 2021: Viering Meimaand in beperkte vertoon

De Broederschap van Onze Lieve Vrouw draagt - rond de feestdag op 7 juli- traditie getrouw het mariabeeld door de straten van de binnenstad.

foto© toine janssen, 5  juli 2o017
De vieringen van en in de Meimaand 2021 krijgen opnieuw een tegenvaller te verwerken. Vorig jaar al en nu de komende meimaand gebeurt de Mariaverering zonder de traditie met de gilden uit oost- Brabanten en zonder de omgang door de binnenstad.
Er mogen aan de vieringen in de kerk maximaal 30 personen deelnemen. De vroege diensten gaan dit jaar niet door. En zondags zijn de missen teruggebracht van vier naar twee.
Plebaan Vincent Blom gaat wel [na aanmelding] aan bewoners langs de route gratis wit-blauwe vlaggen uitreiken. Via een folder wordt vooraf aan de meimaand de mensen daar opmerkzaam gemaakt. 
 

Terug naar boven