Selfies maken vanuit de lucht met helikite op Burg. Loeffplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-04-2015 | Gewijzigd op: 14-04-2015
Op zaterdag 18 april 2015 laat Rezone (coproductie Wave of Tomorrow en BAI) een helikite vliegen waarmee voorbijgangers selfies kunnen maken vanuit een camera in de lucht.
Deze helio-happening  is een coproductie van  SHINE*, Bosch Arts Festival i.s.m. Rezoner. Vergeet de selfiestick, zet jezelf (en je vrienden, buurman, oma) op een ongewone wijze op de foto en maak kans op een festivalpas!

De helikite hangt op zaterdag 18 april 2015 boven het Burg. Loeffplein. Mbv 4G of Wi-Fi staat het - via internet - in kontakt met de grond. 

Een helikite is een kleine luchtballon gekoppeld aan een vliegersysteem en voorzien van een eigen 4G- of Wi-Fi-netwerk, dat mensen op de grond van snel internet voorziet. Onder de helikite hangt een camera met een wifi signaal waarmee ter plekke foto’s en films van  - dit keer -Bossche objecten live gestreamd kunnen worden. 
De foto’s en films die het publiek maakt, kunnen gedeeld worden met #boschshine of door boschshine taggen op Facebook. De 5 leukste foto’s krijgen een festivalpas cadeau! Het geschoten materiaal is te zien tijdens de SHINE preview in de WII fabriek van 24 april – 10 mei.

*Shine
De helikite wordt ook ingezet tijdens het festival SHINE dat van 7 t/m 17 mei 2015 plaats vindt. Monumentale installaties en speelse interactieve kunst maar ook korte en lange films, animaties en kunstzinnige games worden omlijst door muzikale en culinaire verleidingen. Dat alles is geïnspireerd op het drieluik van Jheronimus Bosch’ Tuin der lusten.

 Het festival is in opdracht van Jheronimus Bosch 500 ontwikkeld en wordt uitgevoerd door het kunstprogramma Wave of Tomorrow ism Annemarie Roefs (zuiderzin) en Erik van Drunen (filmprogramma) en Ivo en Nils Dierx (muziekprogramma).