Grap van Afvalstoffendienst viel verkeerd bij 's Rijks Justitie

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-05-2016 | Gewijzigd op: 04-12-2017
Het Openbaar Ministerie vond de afvalcampagne van de Afvalstoffendienst niét zo ludiek.Zij gaf opdracht aan de gemeente om de posters weg te halen.
Die stunt ging gepaard met een petitie en poxsters hier en daar . Dat leek erop  of er gevangenen onterecht in de bak zaten. En dat is dus de grap: het zijn geen mensen in de bak, maar verkeerde producten. Een staafmixer van het merk Philips bijvoorbeeld. Want ja, die mag je dus niet zomaar in een gewone prullenbak gooien.

De poster die ongewild, 
ook werkelijk sloeg op ene Philip S. ...

Philip S. is echt
Om hun inwoners alert te maken op het scheiden van afval hingen er daarom overal posters in de stad met teksten als ‘Philip S. hoort niet in de bak’ en ‘In gemeente Den Bosch zitten er 49 onterecht in de bak’. Het OM kon er niet zo om lachen. Want wat wil het toeval? Er zit dáádwerkelijk een Philip S. in de bak – en zijn advocaat was hiermee niet zo in z’n nopjes.
Staken die boel
Het OM verzoekt de gemeente Den Bosch nu ‘dringend’ om de campagne te staken. De website, waarop de zogenaamde petitie tegen Philip S. getekend kan worden, is nog steeds live.

Zie ook facebook: fout gevallen campagne..
bron: Omroep Brabant