Reinigingsteam van Afvalstoffendienst 'Uitblinker 2017'.

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-11-2017 | Gewijzigd op: 22-11-2017
 De reinigingshelden van Oeteldonk zijn maandag 20 november benoemd tot Uitblinker 2017. Een jury koos uit 5 genomineerden de winnaar. Bosschenaren stemden de afgelopen weken massaal op onze helden. Tijdens het landelijk congres ‘Het Rendement van Schoon’ op 20 november mochten zij de titel in ontvangst nemen.

  Het reinigingsteam van ’s-Hertogenbosch bestaat uit medewerkers van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, VADO Straatreiniging B.V., Biggelaar Groen B.V. en Stefan Geerts.
.........................................................

 

Het reinigingsteam van ’s-Hertogenbosch ontving de titel niet zomaar. Naast het reinigen tijdens carnaval wisten zij zelf, ongevraagd, de gemeente op de kaart te zetten via sociale media en bewustwording te creëren rond het thema afval. Via sociale media bereikten zij duizenden mensen. Daarnaast ontwikkelden zij zelf een schuif om het achtergebleven vuil sneller op te kunnen ruimen. Ze wisten een gevoel van trots te creëren en waren zichtbaar tot ver over de grenzen van de stad.

 

De uitblinker wordt georganiseerd door de NVRD, Nederland Schoon en Rijkswaterstaat. Zij willen het werk van de (straat) reiniger op een speciale manier in de schijnwerpers zetten en zo aandacht vragen voor het vak van reiniger.

 

.