Verplaatsing Beach Bar Zaunbrecher gaat niet door

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-06-2015 | Gewijzigd op: 01-07-2015
Bericht van hedenavond: In de commissie vergadering Ruimtelijke Ontwikkeling en Bheeer van dinsdagavond 30 juni 2015 , die door  40 sympathisanten werd bijgewoond en waar 1100 handtekeningen voor behoud van de Beach Bar aan de Zuiderplas werd gepleit, bleek dat alle fracties voor behoud zijn. In ieder geval komt een opknappen van dit paviljoen van Charles Zaunbrecher in  zicht. Wethouderr Jos van Son zegde toe de toiletten te laten opknappen.

Bericht van hedenmorgen: Als het aan de indieners van het Burgerinitiatief ligt maakt de beachbar van Charles en Willy Zaunbrecher aan de Zuiderplas plaats voor een combinatie bar /infocentrum.
Maar plannenmakers Dion van Zoggel en Karin Claassen tonen zich niet erg loslippig tegenover de media [o.a. het Brabants Dagblad.] Ze zeggen wel het strandbad te willen behouden, maar op de plek van Zaunbrecher een centrum te plannen, dat meer afgestemd is op de natuur [IVN met Staatsbosbeheer]. In de polders met het beschermd natuurgebied en Heempark kan het ook als rustpunt voor passanten en fietsers dienen. Er kunnen zich nog meer partijen aandienen, zo blijkt uit hun opzet.

Aan de Zuiderplas was het dinsdagmorgen
30 juni 2015, ondanks de hoge temperaturen niet echt druk
.
foto's © paul kriele, 30 juni 2015.
De beach bar van Zaunbrecher
aan de Zuiderplas dreigt opgeruimd
te worden om plaats te maken voor een infocentrum.

Charles Zaunbrecher schrikt van de nieuwe opzet en vindt zijn strandtent, die hij al 22 jaar van de gemeente huurt oké. Maar de angst dat zijn tent gesloopt wordt zit er goed in..
De gemeente heeft de toekomst van het paviljoen op de agenda van de gemeenteraad gezet.