1e vaartochten van DichtSlamRamp met Vincent v.Gogh een succes

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-05-2015 | Gewijzigd op: 22-05-2015
Vrijdag 22 mei 2015 voeren de bootjes van de Hertogboeren over de Dommel richting Sint Michielsgestel. Dit nieuwe initiatief van de Boxtelse Poëziestiching ‘DichtSlamRap’ onder de tiel ‘Varen met Vincent’ benadert de grote uit Zundert afkomstige schilder eens op een andere manier, maar wel indringend en origineel.

De gedichten van de uit Hasselt afkomstige dichters Marco Martens en Jee Kast [eigen naam Joost Stockx] en Loren Brouwers [van origine een Bossche *1991] worden afgewisseld met muziek van de Eindhovense Iris Penning.-Links Het programmaboekje.
-Boven: De aankomst ,vrijdagavond 22 mei 2015, van de groep  Bobo's, onder wie burgemeester Jan Pommel van St. Michielsgestel met de eerste vaartocht 'Varen met Vincent' van de poëziestichting 'DichtSlamRap' uit Boxtel
.

Te onderscheiden zijn op de foto hierboven: uiterst rechts dichter Jee Kast, 5e vr.dichter Marco Martens. Links naast hem de gids Ben Diekstra.
Middenin -in het rood- Nicky Sanders van Vestingfietsen. Links naast Nicky zangeres Iris Penning
.

foto's © paul kriele,  22 mei 2015.

Burgemeester Jan Pommel van St. Michielsgestel behoorde met wethouder Koos Loose en CDA-fractievoorzitter Lianne van der Aa tot de bobo’s, die exclusief de eerste tocht mochten meemaken. Pommel:’Allereerst geniet je natuurlijk van het landschap en de ondergaande zon. Zo moet Van Gogh in zijn tijd Brabant ook hebben gezien. Als ik dan door de spleetjes van mijn ogen kijk dan versterken die drie- de muziek, de poëzie en de natuur - elkaar. Maar
je zintuigen blijven gespitst op het verhaal van Van Gogh. Op die manier kwam er bij mij meer van Van Gogh binnen dan ik ooit gelezen heb.’

De tochten verliepen vandaag met redelijk volle bootjes olv van de gidsen van Hertogboeren Ben Diekstra en Michel van de Langenberg. De motor achter de organisatie van Vestingfietsen, die de boten levert, is Nicky Sanders. De idee van ‘Varen met Vincent’ komt van Marcel Linssen.

De eerste dagen was alles life, maar doorlopend in de zomer [de vaartocht gaat op vrijdag, zaterdag en zondag /14.00 uur vanaf Bastion Oranje] is dat alleen nog de gids, maar dan komt de muziek Iris Penning van een MP3-opslag.

Voor meer info / reservering : www.vaarmetvangogh.nl of via 06 21633127


Terug naar boven