Jaarlijkse vaardag van 'De Kring' voor Bossche tehuizen

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2022 | Gewijzigd op: 19-09-2022
Jaarlijkse vaardag van De Kring voor Bossche tehuizen
 
.........................
.......................
-Hierboven: Instappen in een van de boten van 'De Kring' onder begeleiding van Kringvrijwilligers en studenten van het KW1-College.
-Hieronder: De gasten  -dit keer 260 - werden ontvangen op het terras naast het Oeteldonks Geminte Muzejum. 
foto's © paul kriele, 19 september 2022.

Maandag 19 september 2022 voltrok zich onder een herfstzonnetje de jaarlijkse vaardag van De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch voor cliënten van Bossche tehuizen. Ruim 28 schippers voeren vanaf 10.00 uur de gehele dag [tot 15.30 uur] voor circa 260 uitgelaten cliënten van Cello, Maria-Oord, Annaborch, Eemwijk, Berlerode de ALS vereniging en de San Salvator gemeenschap. Ze maakten, op deze derde maandag van september, een rondvaart over de Binnendieze.

Het was er gezellig zowel op het terras van het clubgebouw van de Zusters van de Orthenpoort als op de steiger beneden waar Rein Klaase en Anton van der Wielen en hun collegae de gasten naar en op de boten geleiden. Ze werden bijgestaan door Marianne van der Steen van Cello die voor de planning en de logistiek verantwoordelijk was. Studenten van het KW1-College [opleiding Orde en Veiligheid] gaven ondersteuning met hun kennis en spierkracht. Sommige gasten kwamen zelfs met een rolstoel naar beneden. 260 cliënten, dat was dit keer een record.
Albert Heijn [De Helftheuvel] en bakker Korengoud zorgden voor een natje en een droogje. Dat werd gepresenteerd op het terras naast het Oeteldonks Geminte Muzejum.