Julius van Hulst tweevoudig Nederlands kampioen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-06-2018 | Gewijzigd op: 18-06-2018
Julius van Hulst van de roeivereniging De Hertog is afgelopen weekeinde 16 en 17 juni 2018 twee maal Nederlands kampioen geworden bij de jeugdkampioenschappen in Amsterdam. Op de Bosbaan werd het 16-jarige roeitalent uit Empel zaterdag 16 juni2018 eerste in de dubbelvier (zonder stuur) en zondag 17 juni 2018 won Julius met zijn teamgenoot in de dubbeltwee (zonder stuur).

Julius van Hulst [l.] Nederlands kampioen bij de jeugd. Achter
Julius 
David Verboom
van roeivereniging
Willem III uit Amsterdam.
...........................................................

Het waren voor Van Hulst zijn eerste nationale titels. Van Hulst roeide in de dubbeltwee met David Verboom van roeiclub Willem III uit Amsterdam. Ook in de dubbelvier (zonder stuur) had Van Hulst gezelschap van Verboom, maar ook van Pim Kloet (Alkmaar) en Robert Pluymert (Arnhem). ,,Met David heb ik vorig jaar al vaker geroeid, dat ging lekker. Pim en Robert kwamen er dit seizoen voor het eerst bij. We passen goed bij elkaar.”

In de race over twee kilometer deden zestien teams mee in de dubbeltwee en acht teams in de dubbelvier. Het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam was voor jeugd tot en met 18 jaar.

Van Hulst begon op zijn elfde met roeien bij De Hertog. ,,Ik train nu zes keer per week in de boot en doe drie keer in de week aan krachttraining”, aldus de Empelaar.,,Echt geweldig om nu zo’n mooi resultaat neer te zetten bij het NK.”

De eerstvolgende wedstrijd voor Van Hulst is de Hollandbeker over twee weken, een internationale wedstrijd die ook op de Bosbaan in Amsterdam plaatsheeft.