Nieuwe rondleidingen De Gruyter Fabriek

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-09-2015 | Gewijzigd op: 07-09-2015
De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch gaat vanaf 2 oktober 2015 rondleidingen verzorgen in de DeGruyterfabrieken . Als start van de samenwerkig n tussen de Kring Vrienden en de BIM onthullen maandagavond  21 september 2015 wethouder Huib van Olden, Maurice Horsten (directeur. BIM) en Joop Thissen (voorzitter Kring Vrienden een antieke bronzen plaquette van De Gruyter. Oud-werknemers van De Gruyter, huidige huurders in De Gruyter Fabriek én enkele rondleiders zullendaarbiaanwezig zijn. De plaquette hing oorspronkelijk aan de fabriek van De Gruyter in de Orthenstraat, die bekend  stond als ‘Het Gele Gevaar’.

Front van de
De Gruyterfabriek aan de Veemarktkade.

foto © paul kriele,  23 maart 2011.

Rondleidingen zijn er elke eerste vridag van de maand.
Naast de rondleidingen gaat de Kring Vrienden publicaties verzorgen in Bossche Kringen op basis van uniek archiefmateriaal uit de collectie van de BIM.
Maurice Horsten, directeur van de N.V. BIM: “Het mes snijdt met deze samenwerking aan twee kanten: het behoud van erfgoed en de stimulering van de Bossche economie”.

De deuren van De Gruyter Fabriek gaan zaterdag 12 september open voor Open Monumentendag. Jeroen Carels, manager commerciële zaken bij de BIM, en ook de opgeleide gidsen van Kring Vrienden geven die dag doorlopend rondleidingen.