Nieuwe Graduateschool krijgt Jeroen Boschnaam

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-04-2016 | Gewijzigd op: 08-04-2016
De nieuwe semi- universitaire  Graduate School in het voormalige kloostercomplex Mariënburg krijgt de naam  Jheronimus Bosch Academy. Die opleiding tot PDeng* [Dataspecialist] start al komend najaar in het zgn. Manresagebouw. Daarvoor was geen speciale bouwvergunningsprocedure nodig, maar wel voor de kapel en het klooster en de woonvleugel in de kloostertuin, die grenst aan de Uilenburg. Die worden later, uiterlijk in 2017, in gebruik genomen.

Deze dataspecialisten opleiding, een vervolg van de bachelorsgraad Data Science, tot master Data Science Entrepeneur, start in wk 15. Het is een samenwerking van de gemeente 's-Hertogenbosch met Tilburg University en TU Eindhoven tot JADS, ofwel Jheronimus Academy of Data Science. 
Aan die opleiding is ook een onderzoek data science en de opbouw van een ecosysteem met tal van bedrijven en organisaties gekoppeld. Daarmee willen de partijen een impuls geven aan de internationale positionering van Brabant als Data Science Regio. 

*PDEng /Dataspecialist
Pdeng is een mastertitel van een technologische opleiding. In de tweejarige opleiding wordt de technologische kennis vergroot en vindt er een training plaats hoe die in de praktijk toe te passen.
Daarnaast wordt aan professionele vaardigheden gewerkt, om de carrièrekansen te vergroten.
Na afronding van de opleiding heeft de student de titel Professional Doctorate in Engineering (PDEng) behaald.
Mariënburg.

Klooster, kapel en voormalige
schoolgebouwen  aan de St.Jansingel.foto © paul kriele, 20 mei 2014,
De opleiding Data Science begint in het gebouw 4, links op de plattegrond. Onderaan op 1, bevindt zich
de -huidige -hoofdingang. Daarachter de kapel op 2. 
Rechts, het haakgebouw  op 5, wordt  de logiesvleugel.