JADS: Verbouwing kelders voor logeerkamers studenten

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-12-2017 | Gewijzigd op: 04-12-2017
In en rondom de Jeroen Bosch Academy of Data Science, kortweg JADS die in het voormalige klooster Mariënburg is gevestigd, is Kandans Vastgoed tbv haar huurder JADS  nog druk bezig met de verbouwingen. Momenteel worden in de kelders de ruimten opgebroken zodanig dat er daglicht kan binnendringen. In die vleugel -onder maaiveld en grenzend aan de stadstuin in de Uilenburg--worden ook verbouwd tot wooneenheden [woonkamer en slaapkamer] voor  de internationale studenten.
In het kloostergebouw grenzend aan de St. Janssingel werd de vloerbedekking weggehaald en kwamen de oorspronkelijke door terrazzo-vloeren in beeld..
Meerdere kleine ruimten werden samengevoegd tor bruikbare studiezalen. Ook zijn de verlaagde plafonds verwijderd. Uiteraard is in het hele complex eigentijds sanitair aangebracht zijn de kleuren in frissere tinten veranderd en is het hele gebouw voorzien van ict voorzieningen.

Intussen zijn al wel in de Manresevleugel in de binnentuin de masteropleidingen gestart. In  het voormalige kloostergebouw aan de zijde St.Janssingel  werd de voormalige kapel verbouwd tot collegezaal/auditorium.

De masteropleidingen 'Data Science and Enterpreneurship' verwachten in de toekomst 500 studenten te kunnen opleiden die zich hebben gespecialiseerd in dataverwerking op gebied van bijv. verkeer [-stechnieken], misdaad [drugs en zware criminaliteit] en veiligheid en fraudebestrijding. 

Aan de zijde St.Janssigel van voorheen
Mariënburg werden deze week nog door
kraanbedrijf Haegenscomplete vensters
omhoog getakeld voor de bouw in de kloostertuin.

 
foto's © paul kriele, 4 decemnber 2017.
.....................................................................................................

Zie ook artikel dd.11 juni 2016  Officiële start Graduate school [JADS].
Zie ook de site van JADS 

De voormalige logeervleugel van de nonnen
wordt tot in de kelder verbouwd tot wooneenheid voor de internationale studenten. 
 foto's  paul kriele, 4 december2017.
..................................................................................................

Terug naar boven